Τι δεν πρέπει να πείτε σε ζευγάρι χωρίς παιδιά

Οι λόγοι που ένα ζευγάρι δεν έχει τεκνοποιήσει είναι αρκετοί. Και επειδή κάποιοι δεν έχουν να κάνουν με δική τους απόφαση, πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε να τους πείτε κάποιες συγκεκριμένες φράσεις:

«Μα γιατί το αργείτε τόσο;»

Ίσως η πιο επικίνδυνη ερώτηση για να φέρει σε απίστευτη αμηχανία το ζευγάρι, μιας και μπορεί να μην είναι επιλογή τους, αλλά να συντρέχουν άλλοι, αντικειμενικοί λόγοι που δεν έχουν τεκνοποιήσει.

«Περάστε καλά τώρα που μπορείτε!»

Επειδή δεν είναι απαραίτητα δική τους επιλογή να μην έχουν παιδί και βέβαια να μην τους απασχολεί η δική τους καλοπέραση σε αυτή τη φάση της ζωής τους, καλό είναι να αποφύγετε τη συγκεκριμένη φάση γιατί μπορεί να αποδειχθεί το λιγότερο ατυχής.

«Δεν μπορείτε να με καταλάβετε γιατί δεν έχετε παιδιά!»

Μπορεί όντως να έχει μια δόση αλήθειας η συγκεκριμένη φράση και ταυτόχρονα να είναι πολύ λογικό ναισχύει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει άθελά σας να κάνετε τους φίλους σας να νιώσουν άσχημα.

«Είσαστε πολύ τυχεροί που δεν έχετε σκοτούρες!»

Πρώτον, σκοτούρες δεν έχει μόνο ένα ζευγάρι με παιδί και δεύτερον τα παιδιά δεν είναι σκοτούρα, αλλά η επιτομή της ευτυχίας. Αυτό το ζευγάρι λοιπόν δεν έχει τη δυνατότητα να βιώσει αυτή την ευτυχία και έχει και εσάς να δείχνετε αχαριστία για το θείο αυτό δώρο.