"Μαμά, δε θέλω να πιω γάλα!"

Υπάρχουν παιδιά που έχουν πάρει από την πρώτη στιγμή με κακό μάτι το γάλα και άλλα που τυχαίνει μια περίοδο να το αντιμετωπίζουν με αρνητισμό. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα παιδιά που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή για να διαχειριστείτε με επιτυχία την κατάσταση. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά έχουν μεγάλο πείσμα όταν δε θέλουν να κάνουν κάτι! Σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται λύσεις στο πρόβλημα οι εντάσεις, οι τιμωρίες και γενικά οποιαδήποτε μέθοδος δεν ενέχει ψυχραιμία ή είναι αντιπαιδαγωγική. Από την άλλη μεριά, η στάση σας πρέπει να είναι άτεγκτη και να μη δώσετε στο παιδί την εντύπωση ότι θα υπαναχωρήσετε από το σωστό, που είναι να πίνει μια συγκεκριμένη έστω ποσότητα γάλακτος σε ημερήσια βάση.

Προσπαθήστε να του εξηγήσετε με ήρεμο τρόπο ότι το γάλα κάνει καλό στην ανάπτυξή του και δεν το πιέζετε να το πιεί για να περάσει απλά το δικό σας. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα τρικ για να πιεί το γάλα του (πχ να το βάζετε σε θελκτικές κούπες κτλ). Αν κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν έχει αποτέλεσμα, μάλλον θα πρέπει να πάρετε απόφαση ότι θα πάρει το ασβέστιο που τόσο έχει ανάγκη από άλλα προϊόντα, τουλάχιστον για ένα διάστημα.