Μαμά και κόρη: οι καλύτερες φίλες!

Πάντα πρέπει να υπάρχουν διακριτά όρια στη σχέση της μαμάς με την κόρη, όμως ταυτόχρονα μπορούν να είναι διαχρονικά και οι καλύτερες φίλες για μια σειρά από λόγους:

  • Από τη στιγμή που είναι ο μοναδικός άνθρωπος που αγαπάει και νοιάζεται την κόρη της τόσο, η τελευταία με τη σειρά της μπορεί να ζητάει βοήθεια και στήριξη κάθε φορά που έχει κάποιον προβληματισμό ή πρόβλημα.

  • Η μαμά μπορεί να δίνει στοχευμένες συμβουλές στην κόρη της, όχι μόνο λόγω εμπειρίας, αλλά κυρίως επειδή την ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Συνεπώς, όσα της λέει είναι προσαρμοσμένα στο χαρακτήρα της και δε δίνει κάποιες αόριστες συμβουλές που θα περάσουν απαρατήρητες.

  • Με τη σειρά της, η κόρη συνήθως ακούει με προσοχή την άποψη της μαμάς της γιατί διαπιστώνει ότι σπάνια πέφτει έξω ή έχει άδικο σε όσα λέει. Αυτή η αλληλεπίδραση φέρνει μαμά και κόρη πολύ κοντά, σε σημείο να θεωρούνται και φίλες.

  • Η μαμά είναι πάντα διαθέσιμη να ακούσει και να συζητήσει με την κόρη της, ανεξάρτητα αν έχει διάθεση, δουλειές ή οτιδήποτε άλλο. Κάτι που καμία φίλη της δεν είναι δυνατόν να κάνει για μια σειρά από λόγους.

  • Όταν η κόρη μεγαλώσει, ένας ακόμα λόγος που έχει φοβερή επικοινωνία με τη μαμά της είναι ότι η τελευταία έχει βιώσει πρώτη όσα της αναφέρει η κόρη της, άρα ξέρει από πρώτο χέρι πώς να τη βοηθήσει να τα βγάλει πέρα.

  • Γενικά οι φίλοι και οι φίλες υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, όχι όμως με τη συνέπεια της μαμάς. Η μαμά όχι μόνο θα υψώσει ασπίδα προστασίας για να υπερασπιστεί την κόρη της σε τρίτους, αλλά αν χρειαστεί θα γίνει και θυσία για εκείνη.