Πώς θα γίνεις ο πατέρας των ονείρων της κόρης σου

Όλοι οι μπαμπάδες ψάχνουν τρόπους να ενισχύσουν το δέσιμο με τις κόρες τους και να αποτελέσουν πρότυπο για εκείνες. Το mother.gr καταγράφει κάποιους τρόπους για να γίνει η επιθυμία σας πραγματικότητα!

  • Τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κοριτσάκια απολαμβάνουν να έχουν έναν εκδηλωτικό μπαμπά. Αν λοιπόν πιάσετε τον εαυτό σας να θεωρεί υπερβολική τη συνεχή και συνεπή εκδήλωση της αγάπης σας στο παιδί, σας λέμε να αναθεωρήσετε άμεσα.

  • Δείξτε της ότι είσαστε πάντα εκεί για εκείνη. Ότι δηλαδή είσαστε πάντα πρόθυμος να την ακούτε όταν θέλει να σας μιλήσει και να μοιράζεται μαζί σας όποιους προβληματισμούς δε συζητάει με τη μαμά της.

  • Καλό είναι να σας νιώθει πάντοτε παρόντα στη ζωή σας ακόμα και με απλές, συμβολικές κινήσεις. Τα κορίτσια εκτιμούν πολύ τέτοιου είδους κινήσεις.

  • Φροντίστε να αφιερώνετε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας για να κάνετε πράγματα μαζί. Σε κανένα παιδί δεν αρέσει να βλέπει τον μπαμπά του να κάθεται με τις ώρες μπροστά από μια τηλεόραση όταν μπορούν κάλλιστα να περάσουν όμορφες οικογενειακές στιγμές.

  • Με την πάροδο των χρόνων, μάθετε στην κόρη σας να αγαπάει και να σέβεται το αντρικό φύλο έτσι ώστε να συνυπάρχει αρμονικά με τους άντρες. Αυτό σημαίνει ότι πρώτιστα πρέπει να λειτουργείτε ως παράδειγμα προς μίμηση στα πάντα, με δεδομένη και την ύπαρξη του συνδρόμου της Ηλέκτρας.

  • Όταν η κόρη βλέπει τον μπαμπά της να αγαπάει, να νοιάζεται, να προσέχει και να βοηθάει τη μαμά της στις δουλειές του σπιτιού, το αποτέλεσμα θα είναι να τον αγαπήσει ακόμα πιο δυνατά.