Ποιο είναι το κοινό που έχουν όλα τα ευτυχισμένα παιδιά;Τι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο; Τα ακριβά παιχνίδια; Τα όμορφα ρούχα; Τα πολλά δώρα; Σίγουρα όλα τα παραπάνω παίζουν το ρόλο τους, όμως αν υπάρχει ένα πράγμα που έχουν κοινό όλα τα ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, αυτό είναι ο χρόνος που περνούν με τους γονείς τους.

Ο χρόνος, που αν και δεν κοστίζει τίποτα, είναι δυσεύρετος στη σημερινή εποχή με τους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής μας και τις άπειρες υποχρεώσεις μας. Κι όμως, όπως έχουν αποδείξει διάφορες έρευνες, ο ποιοτικός χρόνος που περνά ένας γονιός με το παιδί του, έχει τεράστια σημασία για την ομαλή συναισθηματική και πνευματική του ανάπτυξη και φυσικά για την ευτυχία του.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να κερδίσετε λίγο χρόνο παραπάνω για εσάς και το παιδί:
  • Αφήστε τη δουλειά στο γραφείο: Όταν γυρίζετε σπίτι, βάλτε σαν πρώτη προτεραιότητα να ασχοληθείτε με το παιδί σας. Όταν εκείνο κοιμηθεί, φροντίστε τις όποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις σας έχουν απομείνει.
  • Κάντε δουλειές μαζί με το παιδί: Μπείτε με το παιδί στη κουζίνα και μαγειρέψτε μαζί, πηγαίνετε παρέα στο super market, δώστε του ένα πανάκι για να ξεσκονίζει, ενώ εσείς καθαρίζετε το σπίτι κλπ. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν απίστευτα διασκεδαστικά και να σας βοηθήσουν να δεθείτε με το μικρό σας.
  • Αφιερώστε χρόνο σε κάθε παιδί ξεχωριστά: Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο σε μια οικογένεια με πολλά παιδιά. Όμως πρέπει να στοχεύετε έστω σε 15 λεπτά καθημερινά ατομικό χρόνο με κάθε παιδί.
  • Θέστε προτεραιότητες: Αν το δίλημμά σας είναι ανάμεσα στη στοίβα με τα ρούχα για σιδέρωμα και το να παίξετε με το μικρό σας, διαλέξτε το δεύτερο. Οι δουλειές δεν τελειώνουν πότε.