Πώς θα διαχειριστείτε τις αρνητικές σκέψεις για τον τοκετό


Λίγο ο φόβος του αγνώστου, λίγο αυτά που έχετε ακούσει να γίνονται κατά καιρούς, δε θέλει και πολύ να αγχωθείτε υπερβολικά για τη μέρα που θα γεννήσετε. Πάμε να δούμε κάποια tips για να νιώσετε καλύτερα:

  • Αντί να αγχώνεστε για τυχόν επιπλοκές, προσπαθήστε να δείτε πιο θετικά την ημέρα του τοκετού έχοντας στο μυαλό σας την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν λύσεις σε πολλά απρόοπτα.
  • Για να δώσετε μια θετική νότα στον τρόπο σκέψης σας, αντικαταστήστε τις «μαύρες» σκέψεις με όμορφες όπως, για παράδειγμα, ότι όλα θα πάνε καλά και τη μεγάλη εκείνη ημέρα που θα φέρετε στον κόσμο το αγγελούδι σας.
  • Εξωτερικεύστε τις σκέψεις σας στο γιατρό, το σύντροφό σας ή έστω σε μια φίλη σας που έχει μείνει έγκυος κατά το παρελθόν και μπορεί να σας καταλάβει. Μόνο και μόνο που βγάζετε πράγματα από μέσα σας, ενδέχεται να βοηθηθείτε πολύ.
  • Εκτός από τη συγκεκριμένη κουβέντα, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε από το γιατρό σας τι περιλαμβάνει η τελική ευθεία της εγκυμοσύνης και τι θα βιώσετε την ημέρα του τοκετού για να έχετε μια σφαιρική εικόνα έγκαιρα.
  • Τέλος, την ημέρα του τοκετού καθ’αυτή και με την προϋπόθεση ότι ο σύντροφός σας είναι θαρραλέος, ζητήστε του αν μπορεί να είναι μαζί σας στην αίθουσα του τοκετού. Αν αυτό βέβαια θεωρείτε ότι θα σας ηρεμήσει και όχι θα σας αγχώσει περισσότερο.