Τι θα ήθελε κάθε έγκυος να καταλαβαίνει ο σύντροφός τηςΗ περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη για κάθε γυναίκα και σίγουρα, αν ο σύντροφός της κατανοούσε ορισμένα πράγματα, θα ήταν καλύτερα τόσο για εκείνη όσο και για τον ίδιο.
  • Τα επιπλέον κιλά, ακόμα και όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη, δεν είναι εύκολη υπόθεση: Κάθε γυναίκα αγχώνεται με το βάρος της και παρ'όλο που λατρεύει την κοιλίτσα της, δεν παύει να αγχώνεται με την εμφάνισή της και με το αν θα καταφέρει να επιστρέψει στο αρχικό της βάρος.
  • Πολλές φορές δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για τη συμπεριφορά της: Για τον απλούστατο λόγο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών είναι κατά κάποιο τρόπο δέσμια των ορμονών που έχουν στήσει τρελό χορό μέσα της.
  • Η απροθυμία της για sex δε σημαίνει ότι απορρίπτει τον ίδιο: Δεν είναι προσωπικό, ούτε πρέπει να το αντιμετωπίζει ως πλήγμα στον εγωισμό του, είναι απλά οι ορμόνες που λέγαμε.
  • Πού και πού έχει ανάγκη από λίγη φροντίδα: Ακόμα και αν πρόκειται για μια δυναμική γυναίκα με μια εγκυμοσύνη που εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα, δεν είναι κακό να νιώθει ότι την αγαπούν, τη φροντίζουν και της κάνουν λίγο το χατίρι.
  • Θέλει o σύντροφός της να συμμετέχει: Μπορεί εκείνη να κυοφορεί, αλλά η εγκυμοσύνη είναι μια εμπειρία που το ζευγάρι μπορεί να το μοιραστεί, π.χ. πηγαίνοντας μαζί στον γιατρό ή ψωνίζοντας μαζί για το μωρό.