Τα καλύτερα χτενίσματα για το γυμναστήριο

Ετοιμάζεσαι να πας στο γυμναστήριο και ψάχνεις τρόπους να μαζέψεις τα μαλλιά σου ώστε να μην σε ενοχλούν κατά την προπόνηση. Μερικές φορές, όμως, όσο κι αν στριφογυρίσεις, μαζέψεις ή σταθεροποιήσεις τα μαλλιά σου, αυτά καταφέρνουν να πέφτουν την πιο ακατάλληλη στιγμή. Το να έχεις ένα σωστό χτένισμα στο γυμναστήριο είναι απαραίτητο αν θέλεις να κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω χτενίσματα για το γυμναστήριο ώστε να μπορέσεις να επικεντρωθείς στις ασκήσεις και όχι στο τι συμβαίνει στο κεφάλι σου.

Ψηλός κότσοςΟ ψηλός κότσος είναι ένα τέλειο χτένισμα για πολλά είδη ασκήσεων και για κάθε μάκρος μαλλιών. Απομακρύνει τα μαλλιά από το πρόσωπο είτε ξαπλώνεις με την πλάτη για να κάνεις γιόγκα ή όταν κάνεις πιλάτες και τα εμποδίζει από τα πέσουν στα μάτια σου ακόμη και όταν κάνεις κάποια άσκηση που απαιτεί αρκετή κίνηση από μέρους σου. Απλά θυμήσου να είσαι γενναιόδωρη με τα τσιμπιδάκια και να χρησιμοποιήσεις μια κοκάλα αν έχεις κάποιες τούφες που δε μπορούν να πιαστούν με τα υπόλοιπα μαλλιά.


Αν θέλεις να μαζέψεις ακόμη καλύτερα τα μαλλιά σου, κάνε μια γρήγορη ανάποδη πλεξούδα πριν στερεώσεις τα μαλλιά σου στο κεφάλι.

Γαλλική πλεξούδα

Η Γαλλική πλεξούδα είναι ένα από τα καλύτερα χτενίσματα για το γυμναστήριο αφού κρατάει όλα τα μαλλιά σου πίσω και μακριά από το πρόσωπο σου. Επίσης, δε σε εμποδίζει καθόλου σε περίπτωση που πρέπει να φορέσεις κράνος ή σκουφάκι κολύμβησης.

Πλεξούδα σαν κορδέλα

Οι πλεξούδες σαν κορδέλα είναι ο ιδανικός τρόπος για να κρατήσεις τη φράντζα ή κάποια πιο κοντά τμήματα μακριά από το πρόσωπο σου. Γι΄αυτό το λόγο αυτό το χτένισμα είναι ιδανικό για έντονη άσκηση όπου ιδρώνεις περισσότερο. Μπορεί να κάνεις λίγη περισσότερη ώρα να προετοιμαστείς για το γυμναστήριο, αλλά αν τρέχεις σε κάποιο αγώνα ή αν είσαι απλά οπαδός του γυμναστηρίου, είναι το χτένισμα που θα χρειαστείς. Αυτό το στυλ είναι επίσης καλό και για πιο κοντά μαλλιά αν θέλεις να μην σε ενοχλούν κατά την άσκηση.

Πλεξουδάκια

Τα πλεξουδάκια δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Αυτό το χτένισμα είναι κατάλληλο για διάφορα είδη ασκήσεων, από την ποδηλασία (τα μαλλιά σου δε θα εμποδίζουν το κράνος) μέχρι και τμήματα όπου χρησιμοποιείς στρώμα (ακόμη ένας τρόπος να είσαι άνετη ενώ σκύβεις και ξαπλώνεις στην πλάτη σου). Δοκίμασε να φτιάξεις τα κλασικά πλεξουδάκια ή τις Ολλανδικές πλεξούδες και δε θα ανησυχείς καθόλου για τα μαλλιά σου καθώς αθλείσαι.

Κοτσίδα σε στυλ πλεξούδας

Ακόμη ένα χτένισμα πολλαπλών χρήσεων είναι η κοτσίδα σε στυλ πλεξούδας. Είτε είναι μια γρήγορα εκδοχή είτε μια εκπληκτική κοτσίδα ψαροκόκαλο, αυτό το χτένισμα μπορεί να τιθασεύσει ακόμη περισσότερο τα μακριά μαλλιά κατά τη γυμναστική. Με αυτή την κοτσίδα δε θα πέφτουν συνέχεια τα μαλλιά στο πρόσωπο σου!

Εναλλακτική κοτσίδα

Έχεις βαρεθεί την συνηθισμένη αλογοουρά; Πρόσθεσε μερικά ελαστικά κοκαλάκια στα μαλλιά σου και πιάσε τα ενδιάμεσα ή κάνε κάτι πιο σύνθετο κρύβοντας τα κοκαλάκια κάτω από τα μαλλιά σου. Με αυτή την κοτσίδα τα μαλλιά σου θα είναι όλα στη θέση τους και μπορείς να την φτιάξεις πολύ πιο γρήγορα από την πλεξούδα.

Πηγή: www.ediva.gr