Εύκολη και οικονομική συνταγή για κρέμα καραμελέ



Όποτε παίρνουμε την απόφαση να φτιάξουμε ένα γλυκό καταλήγουμε να απογοητευόμαστε, είτε επειδή ότι συνταγή μας έρχεται στο μυαλό είναι δύσκολη και απαιτεί πολλά υλικά που προφανώς δεν έχουμε στο σπίτι, είτε επειδή είμαστε αναποφάσιστες και καταλήγουμε να επιλέγουμε ένα κλασικό κέικ, μιας και γνωρίζουμε ήδη τη συνταγή. Τι θα λέγατε όμως αυτή τη φορά να φτιάξετε κρέμα καραμελέ;


Η κρέμα καραμελέ είναι από τα πιο εύκολα και οικονομικά γλυκά, στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Έχετε συνηθίσει να την αγοράζετε έτοιμη, αλλά μόλις δείτε τη διαδικασία που χρειάζεται για να φτιάξετε μόνη σας αυτή τη βραζιλιάνικη εκδοχή, είμαστε σίγουροι πως δε θα αγοράσετε πάλι από έξω!

 

Συνταγή για κρέμα καραμελέ με 4 υλικά


 



Τι υλικά θα χρειαστείτε για το γλυκό:


  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 400ml γάλα
  • 2 ολόκληρα αυγά και 1 κρόκο

 

Πώς να φτιάξετε την κρέμα



Αρχικά θα πρέπει να έχετε ειδικό κατσαρολάκι σαν αυτό που φτιάχνουμε την πουτίγκα, το οποίο έχει την προεξοχή στο κέντρο, ώστε να γίνει η τρύπα στην κρέμα. Εννοείται όμως πως μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή και σε ένα οποιοδήποτε άλλο κατσαρολάκι, αρκεί να έχει καπάκι.



Τι κάνουμε λοιπόν! Ρίξτε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει, μέχρι να πάρει το χρώμα την καραμέλας. Ενδιάμεσα καλό θα ήταν να κουνάτε λίγο το σκεύος σας για να μην κολλήσει κάτω και πικρίσει.



Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα μπλέντερ το γάλα το ζαχαρούχο και το κανονικό και προσθέστε τα αυγά και τον κρόκο. Χτυπήστε τα υλικά σας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Έπειτα, πάρτε ένα σουρωτήρι και ρίξτε το μείγμα από το μπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα με την καραμέλα.


,


Τώρα είναι το τελικό στάδιο. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να βάλετε στο φούρνο σας ένα ταψί και μέσα το κατσαρολάκι, το οποίο θα το έχετε κλείσει καλά με το καπάκι του και θα συμπληρώσετε αρκετό νερό στο ταψί. Ψήστε την κρέμα στους 180 για 1.5 με 2 ώρες το πολύ, ανάλογα με το πόσο καλό φούρνο έχετε.


Αφού βγάλετε το γλυκό σας από το φούρνο, μετά από λίγη ώρα θα πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Το ιδανικό θα ήταν να το αφήσετε όλο το βράδυ. Όταν το βγάλετε τώρα και είσαστε έτοιμη να το σερβίρετε, φροντίστε να το βάλετε για ένα λεπτό στο μάτι για να ζεσταθεί, ώστε να ξεκολλήσει μόλις το αναποδογυρίσετε επάνω στην πιατέλα σας.


Θα εκπλαγείτε από το πόσο νόστιμο θα είναι και στην ουσία δε θα έχετε κουραστεί σχεδόν καθόλου!


Πηγή:
www.ediva.gr