Καθαρίστε την κουζίνα σας για να χάσετε βάρος!Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι γυναίκες που έχουν μια ανοργάνωτη και βρώμικη κουζίνα παχαίνουν περισσότερο σε σύγκριση με τις γυναίκες που διατηρούν την κουζίνα τους καθαρή και τακτοποιημένη.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το «Food and Brand Lab» του Cornell University έλαβαν μέρος 98 γυναίκες στις οποίες ζητήθηκε να παραμείνουν για δέκα λεπτά σε μια κουζίνα περιμένοντας ένα τηλεφώνημα.

Οι μισές από αυτές περίμεναν σε μια καθαρή και οργανωμένη κουζίνα και οι άλλες μισές σε μια κουζίνα όπου επικρατούσε αταξία με άπλυτα πιάτα, στοίβες εφημερίδων κλπ. Και για τις δυο ομάδες υπήρχαν πάνω στο τραπέζι καρότα, μπισκότα και crackers.
Tα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν στο χαώδες περιβάλλον, όση ώρα περίμεναν, έφαγαν τη διπλάσια ποσότητα από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής ψυχολογίας, Lenny Vartanian υποστήριξε ότι η αταξία λειτουργεί αρνητικά, όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει δίαιτα, γιατί σκέφτεται ότι αφού όλα είναι εκτός ελέγχου, έτσι κι εκείνος δεν μπορεί να ελέγξει τι και πόσο τρώει. Επίσης το άγχος που προκαλεί ένα ακατάστατο περιβάλλον είναι ικανό να οδηγήσει κάποιον στο να αναζητήσει παρηγοριά στο φαγητό.

Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε βάρος, ξεκινήστε καθαρίζοντας και τακτοποιώντας την κουζίνα σας. Οργανώνοντας τα ντουλάπια σας, κάνετε το πρώτο βήμα για να οργανώστε και τη διατροφή σας.