Στηρίξτε τη σύντροφο όταν θηλάζει

Πολύ συχνά οι μπαμπάδες νιώθουν τελείως αποκομμένοι από τη διαδικασία του θηλασμού, με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμες στιγμές με το μωρό τους, αλλά και να μην προσφέρουν στη μανούλα όλη την υποστήριξη που έχει ανάγκη. Ας δούμε πώς μπορείτε να το αλλάξετε αυτό:

Ενθαρρύνετε τη σύντροφό σας:
Πολλές φορές ο θηλασμός δεν είναι εύκολος για τις νέες μανούλες, που αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, ειδικά τον πρώτο καιρό. Στηρίξτε τη σύντροφό σας και χωρίς να την πιέζετε, ενθαρρύνετέ τη να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Βοηθήστε την έμπρακτα:
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του θηλασμού η γυναίκα διψά και έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Φροντίστε να της φέρνετε ένα ποτήρι νερό, χωρίς να γκρινιάζετε κάθε φορά που σας το ζητά ή βοηθήστε τη βρει την κατάλληλη θέση, φτιάχνοντάς της τα μαξιλάρια.

Γίνετε μέρος της ρουτίνας:
Μπορεί ο θηλασμός να είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών, όμως τίποτα δε σας εμποδίζει να κάνετε μπάνιο το μωράκι σας, να του αλλάξετε πάνα ή να το κοιμίσετε. Έτσι θα περάσετε χρόνο μαζί του, θα δεθείτε περισσότερο και ταυτόχρονα θα ξεκουράσετε τη σύντροφό σας.

Η συμπαράσταση και η βοήθεια του μπαμπά καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την επιτυχία του θηλασμού, γι’ αυτό μη διστάζετε να βοηθήσετε τη σύντροφό σας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλα τα οφέλη του θηλασμού στο μωράκι σας.