Στο μυαλό ενός νέου μπαμπά

Όσο ακόμα η σύντροφός σας ήταν έγκυος, κάποια πράγματα φάνταζαν πιο εύκολα στο μυαλό σας ή πιο ιδανικά από ότι είναι πραγματικά. Τώρα όμως που γεννήθηκε το παιδί σας, διαπιστώνετε ότι η νέα πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτό που περιμένατε!

Από τη μια νιώθετε την απόλυτη ευτυχία για τον ερχομό του παιδιού σας στον κόσμο, από την άλλη σας κατακλύζει το άγχος.

Προσπαθείτε να φανταστείτε αν θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο νέο σας ρόλο, χωρίς να γνωρίζετε πώς να φερθείτε και πώς ακριβώς θα βοηθήσετε στο μεγάλωμα του παιδιού σας.

Αρκετοί νέοι μπαμπάδες βιώνουν ένα είδους κατάθλιψης το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό της συντρόφου τους.

Από τη μια συνειδητοποιούν ότι οι δυσκολίες της ανατροφής είναι μεγάλες, ο ύπνος ελάχιστος και βέβαια ότι το ενδιαφέρον της συντρόφου τους είναι σχεδόν αποκλειστικά προσανατολισμένο στο μωρό.

Όσο και να μην το περιμένατε, θα πιάσετε τον εαυτό σας να ανταλλάσσει σκέψεις και προβληματισμούς με άλλους μπαμπάδες για θέματα που αφορούν τη φροντίδα του παιδιού.

Να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού προσπαθείτε να αντλήσετε πληροφόρηση από αυτούς που έχουν περάσει από ανάλογη φάση και μπορούν να σας δώσουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Κάτι άλλο που ενδεχομένως δεν είχατε συνειδητοποιήσει είναι ότι πλέον οι δικές σας ανάγκες περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Μπορεί, για παράδειγμα, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά το μόνο που θέλετε να είναι να πάτε βόλτα με τους φίλους σας, όμως είσαστε υποχρεωμένος να γυρίσετε σπίτι που βοηθήσετε τη σύντροφό σας σε οτιδήποτε χρειαστεί.