Φτιάξε μόνη σου φόρεμα χωρίς ράψιμο

fiogf49gjkf0d

Θέλεις ένα όμορφο, μαύρο φόρεμα, αλλά δε βρίσκεις κάτι να σου κάνει; Φτιάξ'το μόνη σου και Και μάλιστα χωρίς ράψιμο! Τα μαύρα φορέματα είναι πάντα της μόδας, αρέσουν σε άντρες και γυναίκες και μπορείς να τα φορέσεις άνετα σε μία βραδινή έξοδο. Μπορείς να τα βάλεις σκέτα αν πας σε κάποιο μπαρ ή club, μπορείς να τα φορέσεις με ένα σακάκι και ένα όμορφο καλσόν για ένα δείπνο με τον καλό σου ή ακόμα και σε ένα βραδινό beach party (όταν έρθει το καλοκαίρι τέλος πάντων). Πώς μπορείς όμως να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό φόρεμα, χωρίς να έχεις ιδέα από ραπτική, ξοδεύοντας ελάχιστο χρόνο; 

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα που είναι ελαστικό και δεν ξεφτίζει. Θα χρειαστείς επίσης ένα μέτρο και ένα ψαλίδι. Αυτά είναι όλα. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγο σαπουνάκι που γράφει πάνω σε υφάσματα ή ακόμα και κιμωλία.

Φτιάξε ένα παραλληλόγραμμο

Για να το φτιάξεις ουσιαστικά πρέπει να κόψεις ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο. Το μέγεθός του εξαρτάται από το πόσο κοντό ή μακρύ το θέλεις. Τα μέτρα του φορέματος που βλέπεις είναι:

Πλάτος: περίπου 170 εκατοστά. Για να βρεις πόσο πλατύ το χρειάζεσαι, μέτρα το άνοιγμα των χεριών σου.
Μάκρος: περίπου 104 εκατοστά. Για να βρεις το πόσο μακρύ το θες, υπολόγισε την απόσταση από το κάτω μέρος του πηγουνιού σου, μέχρι το σημείο που θέλεις να τελειώνει το φόρεμα και λίγο πιο κάτω.

Κόψε ένα οβάλ

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνει τώρα είναι να κόψεις ένα οβάλ, ακριβώς στη μέση του πλάτους. Το ύψος του θα είναι 24 εκ. και το μάκρος του 32 εκ. Μπορεί το μέγεθος να σου φαίνεται μικρό, αλλά επειδή το ύφασμα είναι ελαστικό, θα είναι μια χαρά! Η συμβουλή μας βέβαια είναι να ξεκινήσεις με ένα πιο μικρό οβάλ και σιγά- σιγά να το μεγαλώνεις.

Δέσ'το και είναι έτοιμο

Πηγή: www.ediva.gr