4 φόβοι της εγκύου για τον τοκετό


Όλο και πλησιάζει η μέρα που θα φέρετε στον κόσμο το πρώτο σας παιδί και το μυαλό σας έχει κατακλυστεί από σκέψεις και προβληματισμούς. Το mother.gr καταγράφει τους πιο κλασικούς φόβους μιας μέλλουσας μανούλας και προτείνει τρόπους διαχείρισής τους.

Δύσκολη γέννα: Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γεννήσετε, όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες στον κόσμο! Δε χρειάζεται να σας πιάνει πανικός προκαταβολικά με υπερβολικά σενάρια και λοιπά παιχνίδια του μυαλού, αφού η φύση έχει προνοήσει για τα πάντα και η επιστήμη προσφέρει λύσεις σχεδόν για κάθε δυσκολία.

Πόνος: Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές, συν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για πρωτόγνωρο πόνο. Λογικό είναι λοιπόν κάποιες γυναίκες να αναρωτιούνται πόσο έντονος θα είναι εκείνος του τοκετού.

Επιπλοκές
: Κατά κανόνα, επιπλοκές παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πιο σπάνια στον τοκετό. Ακόμα όμως κι αν συμβεί κάτι αναπάντεχο εκείνη τη στιγμή, να είσαστε σίγουρη ότι ο μαιευτήρας σας θα δώσει τα πάντα για να προλάβει τα χειρότερα για εσάς ή το έμβρυο.

Φροντίδα νεογέννητου: Από τη στιγμή που ετοιμάζεστε να γεννήσετε το πρώτο σας παιδί, είναι λογικό να μη γνωρίζετε πώς θα το φροντίσετε τις πρώτες μέρες. Επειδή όμως κανείς δε γεννήθηκε μαθημένος, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε μαθήματα τοκετού ή θηλασμού, τα οποία σε συνδυασμό με τις συμβουλές της μαίας θα απαντήσουν σε όλες σας τις ανησυχίες.

Για κάθε άνθρωπο, ο μεγαλύτερος φόβος είναι εκείνος μπροστά στο άγνωστο. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να εκλογικεύσετε εκείνους που αφορούν την ημέρα του τοκετού και να έχετε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.