5 έξυπνα tips για τη φροντίδα του μωρού

Η φροντίδα του νεογέννητου είναι απαιτητική και πολλές φορές...χαοτική διαδικασία για τους νέους γονείς! Επειδή λοιπόν κάθε αρχή είναι και δύσκολη, το mother.gr παρουσιάζει κάποιες χρηστικές συμβουλές για το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό:

  • Όσο αλλάζετε το αγοράκι σας, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα πανί στα γεννητικά του όργανα για να μη σας λερώσει σε περίπτωση που θελήσει να κάνει εκ νέου την ανάγκη του.

  • Αλλάξτε πάνα πριν το θηλασμό αν έχετε παρατηρήσει ότι το νεογέννητο παιδί σας το παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκειά του και δε συνηθίζει να λερώνεται στο τέλος.

  • Τις ημέρες που είναι κακόκεφο, καλό είναι να αποφεύγετε να ξεκουμπώνετε και να βγάζετε από το κεφάλι το φορμάκι του. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε την αντίστροφη πορεία.

  • Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και δε λέει να σταματήσει το κλάμα, δοκιμάστε να το ξαπλώσετε μπρούμυτα και να το χαϊδέψετε στην πλάτη με κυκλικές κινήσεις.

  • Οι πιο κλασικές τεχνικές που χαλαρώνουν το μωρού είναι η απευθείας επαφή του δέρματός σας με το δικό του, όταν είναι ξαπλωμένο με το κεφάλι στο πλάι κατά το μήκος του χεριού σας και το ζεστό μπάνιο που του θυμίζει το οικείο περιβάλλον της μήτρας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η φροντίδα του νεογέννητου εκτείνεται σε δεκάδες μικρά και μεγάλα ζητήματα. Οι παραπάνω ενδεικτικές συμβουλές απλά θα σας λύσουν τα χέρια σε κάποιες καταστάσεις που τον πρώτο καιρό δεν μπορείτε να γνωρίζετε. Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε μέσα από την εμπειρία.