Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι για να τρώει το παιδί πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αφού μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Πολύ συχνά όμως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η πίεση του χρόνου μας αναγκάζει να φεύγουμε το πρωί από το σπίτι, πίνοντας τα παιδιά μόνο ένα γάλα και εμείς έναν καφέ.

Γι’ αυτό το λόγο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, που δεν έχουμε το άγχος να προλάβουμε το κουδούνι του σχολείου, είναι η ιδανική ευκαιρία να μάθουμε στα παιδιά μας να τρώνε ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό:

Απολαύστε το:
Τα παιδιά που δεν έχουν μάθει να τρώνε πρωινό είναι πιθανόν να γκρινιάξουν, γι’ αυτό κάντε το διασκεδαστικό, π.χ. πάρτε το πρωινό σας στο μπαλκόνι, στρώστε ένα χαρούμενο τραπεζομάντιλο και καθίστε όλη η οικογένεια μαζί. Αν είστε διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο, όλη αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο ωραία για τα παιδιά.

Όχι τηλεόραση και κινητά:
Για να καταλάβουν τα παιδιά ότι το πρωινό είναι σημαντικό γεύμα, πρέπει να του δίνετε την ανάλογη αξία. Συνεπώς, όχι ένα γάλα μπροστά στην τηλεόραση ή ένας καφές στα πεταχτά, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο tablet. Καθίστε στο τραπέζι, μιλήστε, επικοινωνήστε και προγραμματίστε την ημέρα σας.

Κάντε εναλλαγές:
Το πρωινό δε χρειάζεται να είναι ένα «βαρετό» γεύμα, όπου κάθε μέρα τα παιδιά θα τρώνε τα ίδια και τα ίδια. Οι επιλογές για ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό είναι πολλές (γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, φυσικός χυμός, σπιτικό κέικ, ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα, τοστ με τυρί και γαλοπούλα, γιαούρτι με φρούτα κλπ) και μπορούν κάθε μέρα να τρώνε και κάτι διαφορετικό.

Αν «χτίσετε» τώρα το καλοκαίρι την καλή συνήθεια του πρωινού, έχετε μεγάλες πιθανότητες να τη διατηρήσετε και το χειμώνα, ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσετε λίγα λεπτά από τον ύπνο σας για να προλαβαίνετε.