Μωρό και παραγωγή αερίων

Είναι κάτι που κατά κανόνα σχετίζεται με το τάϊσμα του μωρού, όμως υπάρχουν απλοί τρόποι να μην ξανασυμβεί όσο είναι στο χέρι σας:

Μια πρώτη εξήγηση σχετίζεται με το μέγεθος της τρύπας του μπιμπερό. Δεν πρέπει ούτε να είναι μικρή και να καταβάλει υπερπροσπάθεια να ρουφήξει το γάλα το μωρό, ούτε μεγάλη και να καταπίνει μεγάλες ποσότητες.

Και στις δύο περιπτώσεις, το μωρό μαζί με το γάλα καταπίνει και αέρα, με αποτέλεσμα να έχει αέρια μετά το πέρας της διαδικασίας. Άρα λοιπόν είναι βασικό η τρύπα του μπιμπερό να έχει σωστό μέγεθος.

Πρέπει επίσης να μεριμνήσετε ώστε το μπιμπερό να είναι καλά κλεισμένο πριν το δώσετε στο μωρό και να μη στάζει γάλα έξω από αυτό, ούτε να μπαίνει αέρας.

Το ότι αναφερθήκαμε πιο πάνω σε περιπτώσεις ταΐσματος του μωρού με μπιμπερό, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει αέρια και κάποιο που θηλάζει.

Για παράδειγμα, αν το μωρό που θηλάζει δεν έχει σωστή θέση και δεν έχει βάλει σωστά στο στόμα του το στήθος σας, είναι πιθανό μαζί με το γάλα να εισπνέει και αέρα.

Μια τελευταία, κλασική περίπτωση είναι να έχει αέρια λόγω κολικών. Μιλήστε με τον παιδίατρο για να σας προτείνει τρόπους ανακούφισης του μωρού.