Βιώστε επί της ουσίας μαζί την εγκυμοσύνη

Αν και ο σύντροφός σας είχε καταλυτική συμμετοχή κατά τη διάρκεια της σύλληψης, η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άντρες να νιώθουν λίγο εκτός. Όμως μπορείτε κάλλιστα να τη μοιραστείτε με το σύντροφό σας και να βιώσετε μαζί τη γλυκιά αναμονή του παιδιού σας. Ας δούμε με ποιους τρόπους:

  • Πηγαίνετε μαζί στο γυναικολόγο: Μοιραστείτε την απίστευτη εμπειρία να βλέπετε το μωράκι σας να μεγαλώνει από μήνα σε μήνα.

  • Μιλήστε του για την εγκυμοσύνη: Εξηγήστε στο σύντροφό σας τι νιώθετε, πώς αλλάζει το σώμα και η διάθεσή σας, πώς αναπτύσσεται το έμβρυο, ώστε να καταλάβει καλύτερα τι σας συμβαίνει και να σας συμπαρασταθεί, όταν το χρειάζεστε.

  • Πηγαίνετε για ψώνια μαζί: Αγοράστε μαζί τα έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο και τα πρώτα απαραίτητα ρούχα και πράγματα για το μωρό σας.

  • Bοηθήστε τον να δεθεί με το μωρό: Αφήστε τον να νιώσει το μωρό, όταν εκείνο κλωτσάει, και ενθαρρύνετέ τον να μιλά, να διαβάζει ή να τραγουδά στην κοιλίτσα σας. Τα έμβρυα ακούνε και έτσι το μωράκι σας θα ακούει τη φωνή του μπαμπά του.

  • Σχεδιάστε ένα ταξίδι μαζί: Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το αποκαλούν baby moon και είναι πολύ διαδεδομένο. Στην ουσία πρόκειται για ένα ρομαντικό ταξίδι, «το τελευταίο» πριν μεταμορφωθείτε από απλό ζευγάρι σε γονείς!