Τρύπημα αυτιών υπό προϋποθέσεις

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος ή μήπως κάθε πράγμα στον καιρό του; Αυτό θα μπορούσε να είναι το βασικό δίλημμα κάθε μανούλας, συν κάποιοι ακόμα προβληματισμοί αναφορικά με τις προϋποθέσεις για το τρύπημα των αυτιών της μικρής τους.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για κλασική μεν, παρέμβαση δε στην εμφάνιση της κόρης σας, το καλύτερο είναι να το αναβάλλετε μέχρι την ηλικία που θα το επιζητήσει μόνη της ή έστω θα έχετε την έγκρισή της.

Όταν φτάσει το κατάλληλο timing, θα πρέπει να την ενημερώσετε ότι ενδέχεται να πονέσει στιγμιαία και ταυτόχρονα να την καθησυχάσετε ότι θα είσαστε εκεί μαζί της για να νιώσει καλύτερα.

Πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή του μαγαζιού που θα κάνει την τρύπα η μικρή σας. Δεν αρκεί να έχετε απλά μαρτυρίες από φίλες σας περί της τήρησης των κανόνων υγιεινής και της γενικότερης καθαριότητάς του, αλλά ιδανικά να έχετε και προσωπική εμπειρία.

Επειδή μπορεί το παιδί σας να έχει αλλεργία στο υλικό που αποτελείται το σκουλαρίκι, επιλέξτε προληπτικά ένα υποαλλεργικό για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Αφού ανοιχθεί η τρύπα, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό να απολυμαίνετε σε καθημερινή βάση τις τρύπες με βαμβάκι και οινόπνευμα. Ρωτήστε τον ειδικό αναφορικά με το πόσες φορές και τον ακριβή τρόπο που πρέπει να εφαρμόσετε.