Τι να προσέξετε πριν τη σύλληψη

Η επιθυμία να μείνετε έγκυος υπάρχει και ο σύντροφός σας είναι επίσης σύμφωνος. Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι να προσέξετε κάποια πράγματα για να στεφθεί με επιτυχία κάποια από τις προσπάθειες σύλληψης. Αν είσαστε καπνίστρια, προσπαθήστε να το μειώσετε (αν όχι να το κόψετε), με δεδομένο ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη γονιμότητα και την κύηση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην περίπτωση που καταναλώνετε αλκοόλ. Ζητήστε τη γνώμη του γιατρού σας αναφορικά με την επιτρεπόμενη συχνότητα και ποσότητα. Αλλαγές απαιτούνται επίσης στην κατανάλωση καφέ, αλλά και στις διατροφικές σας συνήθειες, αν θέλετε να αυξήσετε τη γονιμότητά σας. Η κατανάλωση καφέ πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ πρέπει να κάνετε πιο υγιεινή διατροφή. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας την άσκηση και γενικά φροντίστε να κινείστε.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν περιορισμοί, όπως λόγου χάρη την περίοδο της εγκυμοσύνης, κάντε το καλύτερο δυνατόν όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας.

Είναι απαραίτητο να βρίσκετε τρόπους να φτιάχνετε την ψυχολογία σας. Επειδή η ψυχολογία είναι το παν σε όλα τα θέματα, φροντίστε να απαλλαγείτε από το άγχος. Την περίοδο που προσπαθείτε να συλλάβετε, φροντίστε να έχετε τις καλύτερες των σχέσεων με το σύντροφό σας. Πρέπει να είσαστε δεμένοι και να μειώσετε στο ελάχιστο τις μεταξύ σας εντάσεις, ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες στη διαδικασία της τεκνοποίησης. Ενδεχομένως να μην υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα για μήνες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας κυριεύσει το άγχος, καθώς αυτό θα δυσχεράνει τις προσπάθειές σας. Τέλος, να γίνονται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι και οι απαραίτητες εξετάσεις για τον έλεγχο του δικού σας επιπέδου γονιμότητας, αλλά και του αντίστοιχου του συντρόφου σας.