Επιλογή γιατρού στην εγκυμοσύνη

Καλές οι συστάσεις από τις φίλες σας, όμως η εγκυμοσύνη είναι λάθος να επιλέξετε γιατρό βασιζόμενη αποκλειστικά σε αυτές. Ας δούμε τα κριτήρια με τα ποια θα πρέπει να πάρετε τη συγκεκριμένη απόφαση:

Γνώσεις-εμπειρία: προφανές κριτήριο, αν και από μόνο του δεν αρκεί. Γιατί μπορεί, για παράδειγμα, οι γνώσεις και η πρότερη εμπειρία του γιατρού να είναι άκρως ικανοποιητικές, όμως ταυτόχρονα να μην είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς του ή να μη σας ενημερώνει σφαιρικά και με κατανοητό τρόπο για την πορεία και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας.

Ηρεμία: ο γιατρός που θα επιλέξετε είναι απαραίτητο να μη σας τρομοκρατεί με τον τρόπο που σας παρουσιάζει το οτιδήποτε. Ακόμα και κάτι σοβαρό να είναι, θα πρέπει να σας το μεταφέρει με νηφαλιότητα και να σας ενημερώσει για τυχόν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης.

Διαθεσιμότητα: μπορεί να φαντάζει αυτονόητο, όμως θα πρέπει να διευκρινιστεί πριν ακόμα σας αναλάβει αν μπορείτε να τον καλείτε ό,τι ώρα και να είναι σε περίπτωση προβλήματος.

Ενδιαφέρον: δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας, ακόμα και για την ψυχολογία σας. 

Μαιευτήριο: μπορεί να φαντάζει ασήμαντη λεπτομέρεια, όμως το ιδανικό θα ήταν να συνεργάζεται με το μαιευτήριο που έχετε αποφασίσει να γεννήσετε.