Πώς θα διαπιστώσετε ότι είσαστε υγιείς


Η υγεία καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής μας, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι αστάθμητοι παράγοντες ή η κληρονομικότητα παίζουν μεγάλο ρόλο. Πώς όμως μπορείτε να διαπιστώσετε εμπειρικά ότι είσαστε υγιείς;

  • Παρατηρήστε τα μαλλιά σας. Αν έχουν όγκο και είναι λαμπερά, είναι ένα αρκετά ξεκάθαρο μήνυμα υγείας του οργανισμού. Αντίθετα, αν είναι «θαμπά», μπορεί το σώμα να σας στέλνει μηνύματα αναθεώρησης κάποιων πραγμάτων στην καθημερινότητά σας.
  • Το χρώμα και η κατάσταση των νυχιών επίσης μαρτυρούν πράγματα για την υγεία μας. Αν είναι ανθεκτικά και στο σωστό χρώμα, μάλλον κάτι κάνουμε καλά στον τρόπο ζωής μας.
  • Η ποιότητα του νυχτερινού ύπνου δείχνει πολλά. Όταν είμαστε άρρωστοι ή έχουμε φάει βαριά, ο ύπνος είναι ανήσυχος και μπορεί να δούμε και εφιάλτες. Και το αντίστροφο βεβαίως!
  • Ο οργανισμός δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα από διάφορους, ακανόνιστους και μη, πόνους. Από ένα απλό πονοκέφαλο και μια ημικρανία, μέχρι πόνοι στο στήθος και την πλάτη, όλα αποτελούν συναγερμό για κινητοποίηση.
  • Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι καθρέφτης της ψυχολογικής και πνευματικης μας υγείας κάθε περίοδο. Όταν νιώθουμε καλά, αυτό βγαίνει και στους άλλους, με αποτέλεσμα να βγάζουμε τον καλό εαυτό και στους τρίτους.