6 tricks για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα το χειμώναΟ χειμώνας έρχεται και ένα από τα προβλήματα του νοικοκυριού είναι το πως θα στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα. Από εκεί που έχεις συνηθίσει να απλώνεις τα ρούχα σου το καλοκαίρι στο στο μισάωρο μέσα να είναι στεγνά, τώρα θα πρέπει να περιμένεις ώρες ολόκληρες. Καλό το κρύο και η συννεφιά, αλλά όσον αφορά τα απλωμένα, δυστυχώς είναι μπελάς.


Αν έχεις μόνο μια μπουγάδα και δεν βιάζεσαι είναι καλά, όταν όμως περιμένουν άλλα 3 πλυντήρια από πίσω, δυσκολεύουν τα πράγματα. Στο ediva.gr έχουμε τα κατάλληλα tricks για να στεγνώσουν τα ρούχα σου τον χειμώνα! Πιστεύω πως τα παρακάτω tricks θα είναι αρκετά για να σου κάνουν την χειμερινή μπουγάδα ευκολότερη.

 

Πώς να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα τον χειμώνα

 

Διπλό στύψιμοΞεκινώ από τα πρώτα στάδια της μπουγάδας. Αφού βάλεις τα άπλυτα στον κάδο σου, βάλε το πρόγραμμα που έχει στο τέλος και στύψιμο. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα πλυντηρίου που έχεις βάλει, επανάλαβε το μόνο το πρόγραμμα του στυψίματος. Κατά αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σου όταν θα τα απλώσεις θα έχουν λιγότερη υγρασία πάνω τους και άρα θα τους πάρει λιγότερη ώρα να στεγνώσουν.


Το σωστό άπλωμα παίζει ρόλοΜε το που τελειώσει το πλυντήριο, άπλωσε τα ρούχα απευθείας. Μην τα αφήσεις γιατί θα μαζέψουν υγρασία. Επίσης πολύ βασικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που θα τα απλώσεις. Τίναξε τα καλά πριν και κρέμασε τα ανάποδα. Όχι από τις μασχάλες αλλά από τον ποδόγυρο της μπλούζας. Αντίστοιχα και τα παντελόνια από τα μπατζάκια και με τις τσέπες προς τα έξω.


Χρησιμοποίησε κρεμάστρες


Για τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα πλεχτά σου, χρησιμοποίησε διπλές κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο οι μπλούζες σου θα στεγνώσουν πολύ γρηγορότερα από ότι αν τις κρεμούσες από τα μανταλάκια. Αυτό συμβαίνει γιατί το κενό που δημιουργείται από τις δύο κρεμάστρες στο πουκάμισο ή τη μπλούζα σου, της επιτρέπει να αερίζεται καλύτερα, από ότι αν ήταν απλά κρεμασμένη από μανταλάκια.

Άπλωσε τα έξυπνα στην απλώστραΣαφώς και υπάρχει σωστός τρόπος να απλώσεις τα ρούχα σε μια απλώστρα, πόσο μάλλον τον χειμώνα. Όπως και στο trick με τις κρεμάστρες, έτσι και στην απλώστρα θα πρέπει να δημιουργείς κενά, έτσι ώστε να περνάει ο αέρας. Οπότε, άπλωσε τα ρούχα σου ένα παρά ένα στην απλώστρα ή το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά, ώστε το ζιγκ-ζαγκ που δημιουργείται να αφήνει το κενό που χρειάζεται για να περνάει ο αέρας.


Διάλεξε το σωστό μπαλκόνιΕπίλεξε το μπαλκόνι που έχει τον περισσότερο ήλιο ή τον περισσότερο αέρα, μιας και είναι 2 από τους πιο βασικούς παράγοντες για να στεγνώσουν γρηγορότερα τα ρούχα σου. Επίσης, καλό θα ήταν αν έχεις τον χρόνο κάπου στα μισά του χρόνου που υπολογίζεις ότι χρειάζονται τα ρούχα σου για να στεγνώσουν, να τα γυρίσεις και από την άλλη πλευρά για να "τα δει" ο ήλιος και να στεγνώσουν ευκολότερα.

Άπλωσε τα στο καλοριφέρΤο παρουσιάζω σαν τελευταία λύση, μιας και δεν είναι ό,τι καλύτερο να απλώσεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι- είτε είναι στα καλοριφέρ, είτε στην απλώστρα. Αυτό γιατί δημιουργείται υγρασία και μπορεί να εμφανίσει το σπίτι μούχλα. Και στις δυο περιπτώσεις επιβαρύνεις το αναπνευστικό σου σύστημα και αντενδείκνυται σαν μέθοδος για τα άτομα που πάσχουν από άσθμα.


Μόνο στην περίπτωση που είναι απόλυτη ανάγκη και έξω βρέχει καρεκλοπόδαρα, μόνο τότε άπλωσε μέσα στο σπίτι. Αν μπορείς να αποφύγεις το πλυντήριο ακόμα καλύτερα. Αν τα είχες ήδη απλωμένα έξω και έτρεξες να τα μαζέψεις- άπειρες φορές μου έχει τύχει- τότε οκ.

Extra tipsΠροτίμησε να απλώνεις τα ρούχα σου νωρίς το πρωί και όχι το βράδυ. Τον χειμώνα, το βράδυ συνήθως έχει υγρασία και αυτό δεν διευκολύνει τα ρούχα στο να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να είναι ακόμα υγρά. Επίσης, αν μέχρι το βράδυ η μπουγάδα σου δεν έχει στεγνώσει πλήρως και τα ρούχα σου είναι ακόμα νωπά, σιδέρωσε τα δίπλωσε τα και άφησε τα στο τραπέζι της κουζίνας όλο το βράδυ.


Την επόμενη μέρα, εφόσον έχουν στεγνώσει πλήρως, βάλτα στη ντουλάπα. Τέλος, αν χρειάζεσαι επειγόντως κάλτσες και είναι όλες πλυμένες και βρεγμένες, πάρε το πιστολάκι, βάλτο στο φουλ και στο τέρμα ζεστό και ξεκίνα να τις στεγνώνεις έτσι- παλιό και πάντα κλασικό κολπάκι. 


Πηγή: www.ediva.gr