Είμαι έτοιμη να κάνω παιδί;

Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδί επειδή απλά παντρεύτηκαν, άρα νομοτελειακά ήρθε η ώρα της τεκνοποίησης. Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, μάθετε ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να μείνετε έγκυος:

  • Συνειδητοποιείτε ότι έχετε την πρόθεση να κάνετε θυσίες και να στερηθείτε πράγματα, όχι για τον εαυτό σας, αλλά για κάποιον άλλον. Δεν έχετε πλέον σε πρώτη προτεραιότητα τη δική σας καλοπέραση.

  • Θέλετε να δώσετε αγάπη χωρίς όρους. Αν δεν ξεπεράσετε τις προσωπικές σας άμυνες και δε νιώσετε έτοιμη να αγαπήσετε με όλο σας το είναι το παιδί που θα φέρετε στον κόσμο, δεν έχει έρθει η ώρα να μείνετε έγκυος.

  • Να έχετε σωματική και πνευματική υγεία. Η εγκυμοσύνη είναι απαιτητική περίοδος, οι δοκιμασίες της ανατροφής άπειρες και μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις μπορείτε να «σηκώσετε» τέτοιο φορτίο.

  • Να τα έχετε βρει με τον εαυτό σας. Αν αυτό δεν έχει γίνει, είναι αδύνατον να γεννήσετε και να μεγαλώσετε όπως πρέπει ένα παιδί.

  • Η υπευθυνότητα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νοοτροπίας σας, πριν ακόμα κάνετε το μεγάλο βήμα. Η εγκυμοσύνη είναι απόφαση ζωής, οπότε δε γίνεται, λόγου χάρη, να κάνετε το μεγάλο βήμα χωρίς να έχετε την οικονομική άνεση να παρέχετε στο παιδί όσα έχει ανάγκη.

Ουσιαστικά ποτέ δε θα νιώσετε έτοιμη να γίνετε μανούλα, με την έννοια ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στο χαρακτήρα και τον τρόπο που σκέφτεστε. Άρα λοιπόν, το πιο βασικό είναι να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την… κοσμογονία που θα σας χτυπήσει την πόρτα!