Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση με το σύντροφό σας

Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους που πρέπει να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφο και πατέρα του παιδιού σας, γιατί είναι προφανείς. Προφανείς αντίθετα δεν είναι οι τρόποι που μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οπότε πάμε να τους δούμε:

  • Το παν είναι η επικοινωνία. Άρα λοιπόν φροντίστε να έχετε όσο πιο ουσιαστική επικοινωνία γίνεται για να υπάρξει ψυχικό δέσιμο και να λύνονται πιο εύκολα τα όποια προβλήματα. Είναι κάτι που θέλει δουλειά μέσα στο χρόνο και ιδιαίτερα σε σχέσεις που υπάρχουν ζητήματα.

  • Αντιμετωπίστε το σύντροφό σας ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο. Πρόκειται για μια σχέση ζωής, άρα θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και ο ένας να μπορεί να στηριχθεί στον άλλον. Μεγάλη υπόθεση να νιώθετε ασφάλεια μαζί του!

  • Εξίσου σημαντικό είναι να προσέχετε τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας, αφού κάτι αντίστοιχο περιμένετε και από το σύντροφό σας. Όταν δε συμβαίνει αυτό, του στέλνετε το μήνυμα ότι έχετε επαναπαυθεί και αυτό σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη μεταξύ σας σχέση.

  • Αναρωτηθείτε μήπως έχετε συχνά επικριτική στάση απέναντί του και αυτός είναι ένας λόγος που προκαλούνται συχνά εντάσεις. Δείξτε μεγαλύτερη επιείκια και μην είσαστε αφοριστική με το παραμικρό, αφού κανένας δεν είναι τέλειος.

  • Φυσικά θα πρέπει να επιδιώκετε να περνάτε χρόνο μαζί του και όσο γίνεται πιο ουσιαστικό. Μόνο μέσα από την τριβή μπορούν να βρεθούν οι ισορροπίες σε ένα ζευγάρι.

  • Τέλος, οι εκπλήξεις είναι ένας απλός τρόπος να «σπάσετε» τη ρουτίνα και να δώσετε κάποιες... ανάσες στη σχέση σας. Έχει παρατηρηθεί ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο λιγοστεύουν οι εκπλήξεις μεταξύ των συντρόφων, οπότε κάντε τη διαφορά!