Ποιοι είναι οι 5 φόβοι κάθε εγκύου

Είναι μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη περίοδος της ζωής σας, οπότε λογικό είναι να συνοδεύεται από διάφορες σκέψεις και προβληματισμούς. Πάμε να δούμε τους πιο διαδεδομένους:

«Θα πάνε όλα καλά στον τοκετό;»

Ο πρώτος και μεγαλύτερος φόβος κάθε μελλοντικής μανούλας. Ακόμα και αν η εγκυμοσύνη εξελίσσεται ομαλά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καρδιοχτυπά για την ομαλή κατάληξή της.

«Είμαι έτοιμη να γίνω μάνα;»

Αυτή η σκέψη-φόβος δεν έχει να κάνει με την επιθυμία ή την ηλικία της, όσο με την καταλληλότητά της στο μεγάλωμα του παιδιού. Επειδή ακριβώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μανούλα, νιώθει μια σχετική ανασφάλεια για το αν θα μπορέσει να επιτελέσει σωστά το ρόλο της.

«Θα μπορούμε να του παρέχουμε όσα έχει ανάγκη;»

Σε αυτήν την περίπτωση η έγκυος ανησυχεί εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης στη χώρα που την κάνει να νιώθει ανασφάλεια ως προς το αν θα έχουν με το σύντροφό της την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στο μικρό τους όσα πρέπει. Δεν την ενοχλεί η σκέψη να χρειαστεί να στερηθεί η ίδια πράγματα, αρκεί να μη γίνει το ίδιο με το παιδί της στα βασικά.

«Θα καταφέρω να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης;»

Από τη μια η έγκυος βλέπει κάποιες φίλες της που έχασαν τα περιττά κιλά πολύ γρήγορα και άλλες που μετά από χρόνια δεν έχουν καταφέρουν να επανέλθουν στην προ εγκυμοσύνης σιλουέτα τους. Έτσι λοιπόν προσπαθεί να υποθέσει σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα ανήκει η ίδια μετά τον τοκετό.

«Θα με θέλει το ίδιο ο σύντροφός μου;»

Κάποιες έγκυες παρατηρούν μείωση στην ερωτική επιθυμία του συντρόφου τους και προσπαθούν να υποθέσουν αν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη περίοδο ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση μια κουβέντα μαζί του θα σας δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεστε.