Πώς θα αγαπήσει ο γιος σας το γυναικείο φύλο

Το βασικό ζητούμενο για κάθε γονιό είναι να μεγαλώσει ένα παιδί με αρχές. Μια από αυτές είναι να αγαπάει και να σέβεται το γυναικείο φύλο, κάτι που επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό με τη συμβολή των μπαμπάδων:

  • Για να μπορέσει ο γιος σας να γίνει λάτρης του γυναικείου φύλου, θα πρέπει πρωτίστως να βλέπει ότι εσείς εκφράζεστε και φέρεστε στη μαμά του με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, θα λειτουργήσετε ως πρότυπο προς μίμηση.
  • Προσέξτε τι απόψεις διατυπώνετε για τις γυναίκες όταν είσαστε με παρέα και το παιδί είναι μπροστά στην κουβέντα. Καλό είναι οι όποιες αρνητικές γενικεύσεις για το αντίθετο φύλο να γίνονται όταν οι ενήλικοι είναι μόνοι τους.
  • Μεγαλώστε το αγοράκι σας μόνο με τα στερεότυπα που είναι απολύτως απαραίτητα και μη διαιωνίζετε εκείνα που θα δυσχεράνουν τη σχέση του με το άλλο φύλο.
  • Θα πρέπει το παιδί να καταλάβει ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) από τους άντρες με αυτά που καταπιάνονται. Άρα λοιπόν η γυναίκα είναι άξια θαυμασμού για τους άπειρους ρόλους που ενσαρκώνει επιτυχώς και για το γεγονός ότι είναι σχεδόν ακούραστη!
  • Αναθέστε του κάποιες δουλειές και μην προσπαθείτε να το αφήσετε εκτός όταν η σύντροφός σας παίρνει σχετική πρωτοβουλία, επειδή «είναι αγόρι και τα αγόρια δεν κάνουν δουλειές». Έτσι, το παιδί δε θα αντιμετωπίζει στο μέλλον τις γυναίκες σχεδόν ως υπηρέτριες…
  • Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μεγαλώστε το γιο σας με την αντίληψη ότι η βία απέναντι στη γυναίκα απαγορεύεται δια ροπάλου. Μόνο μέσα από το διάλογο θα λύνει τις διαφορές του με το άλλο φύλο.