Τα παιδιά νιώθουν ασήμαντα μπροστά στο smartphone των γονιών



Αν ανήκετε στους γονείς που είναι εθισμένοι με τα smartphones ή τα tablets, ήρθε η ώρα να τα αφήσετε αμέσως από τα χέρια σας και να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 6000 παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών στην Βραζιλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Τσεχία και τις ΗΠΑ, το 33% των παιδιών νιώθουν ασήμαντα, όταν οι γονείς τους είναι απασχολημένοι με τα «έξυπνα» κινητά τους.

Τα παιδιά είπαν ότι αισθάνονται σα να πρέπει να ανταγωνιστούν την τεχνολογία για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους και το τραγικό είναι ότι  οι γονείς, σε ένα ποσοστό 28%, παραδέχτηκαν ότι τα παιδιά τους έχουν δίκιο. Επιπλέον, σε ποσοστό 54% τα παιδιά είπαν ότι οι γονείς τους περνούν πολλή ώρα καθημερινά με τα τηλέφωνά τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν ένα ισχυρό ταρακούνημα για τους γονείς, που δεν αποχωρίζονται τα κινητά τους κατά τη διάρκεια του φαγητού, την ώρα που συζητούν ή παίζουν με τα παιδιά τους ή ακόμα και όταν βλέπουν τηλεόραση.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι ίδιοι δίνουν το πιο άσχημο παράδειγμα στα παιδιά, αφού δεν είναι δυνατόν από τη μια να τους κάνουν κηρύγματα και να τους βάζουν όρια και από την άλλη να είναι οι ίδιοι «κολλημένοι» με τα smartphones και τα tablets.