Τροφές που αυξάνουν τη γονιμότητα

fiogf49gjkf0d
Έχετε μπει στην τελική ευθεία για να μείνετε έγκυος και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να αρχίσετε άμεσα να καταναλώνετε τροφές που θα αυξήσουν τη γονιμότητά σας. Μάθετε ποιες είναι οι κυριότερες.

Φρούτα: ιδιαίτερα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια κτλ) και ανανά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση ενζύμων, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν παραγωγή ορμονών του αναπαραγωγικού συστήματος.

Λαχανικά: όσα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (καρότα, κόκκινες πιπεριές κτλ) βοηθούν στην υγεία των ιστών των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ τα πράσινα αποσοβούν ενδεχόμενα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη του εμβρύου.

Ξηροί καρποί χωρίς αλάτι: η βιταμίνη Ε που περιέχουν ευθύνεται για την παραγωγή υγιών κυττάρων.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά: το ασβέστιο που περιέχουν έχει ευεργετικές ιδιότητες για το αναπαραγωγικό σύστημα. Όμως πρέπει να προσλαμβάνεται με μέτρο, για να μην παχύνετε πριν ακόμα μείνετε έγκυος!

Κρέας χωρίς λίπος: ο σίδηρος που περιέχουν αυξάνει τη γονιμότητά σας, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες. Και εδώ όμως χρειάζεται μέτρο στην ποσότητα των τροφών, πλούσιων σε σίδηρο, που καταναλώνετε σε μια μέρα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: αυτά είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση των ορμονών και την παραγωγή υγιών ωαρίων.