Τι εκνευρίζει τους γονείς στην παιδική χαρά



Για τους γονείς μικρών παιδιών, η παιδική χαρά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, καθώς είναι η πιο συνηθισμένη και ανέξοδη μορφή διασκέδασης και επιπλέον τα παιδιά τη λατρεύουν. Ωστόσο, δεν είναι λίγα και αυτά που μπορεί να σας χαλάσουν τη διάθεση.
  • Η ελλιπής ασφάλεια: Το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό, καθώς κανένα γονιός δε θέλει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού του. Δυστυχώς στη χώρα μας, πολλές παιδικές χαρές δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα συχνά να συμβαίνουν μικροτραυματισμοί.
  • Οι άλλοι γονεί: Οι υπερπροστατευτικοί γονείς που τρέχουν συνεχώς πίσω από το παιδί τους, οι αδιάφοροι που κάθονται ατάραχοι, ενώ το μικρό τους έχει σηκώσει όλη την παιδική χαρά στο πόδι ή οι πολυλογάδες που δε σας αφήνουν να πάρετε ανάσα είναι μερικοί από αυτούς που δε θέλετε να συναντάτε σε μια παιδική χαρά.
  • Οι τσουλήθρες και οι κούνιες: Πάντα με τις τσουλήθρες και τις κούνιες υπάρχει ένα θέμα. Στις πρώτες τα μεγάλα παιδιά προτιμούν να ανεβαίνουν ανάποδα, εμποδίζοντας τα μικρότερα να τσουλήσουν και στις δεύτερες υπάρχουν κάποια παιδιά που ξεχνούν να κατέβουν, κάνοντας τα υπόλοιπα να περιμένουν με τις ώρες γκρινιάζοντας.
  • Το παιδί σας, που δε θέλει να φύγε: Τι κι αν έχετε κάνει συμφωνία από το σπίτι για το πόση ώρα θα μείνετε; Τι κι αν αρχίζει να νυχτώνει; Η αλήθεια είναι ότι κανένα παιδί δε θέλει να φύγει από την παιδική χαρά. Πώς τα «πέντε λεπτά ακόμα, να κάνω άλλη μια τσουλήθρα» μετατρέπονται σε μισάωρο είναι κάτι που μόνο άμα είσαι γονιός καταλαβαίνεις.