Τα προβλήματα που…στοιχειώνουν τα παιδιά!




Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν μόνο οι γονείς προβληματισμούς για τα παιδιά. Ορισμένες φορές, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τεράστια προβλήματα, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, τα οποία τους δημιουργούν ψυχικά τραύματα!

Bullying: η νέα μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας. Ένα τεράστιο πρόβλημα που καιροφυλακτεί για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε κάθε σχεδόν έκφανση της ζωής του.

Βία στο σπίτι: είτε πρόκειται για σωματική, είτε για ψυχολογική, η ζημιά στο παιδί είναι ίδια. Αυτές οι εικόνες θα το συντροφεύουν για πάντα…

Χωρισμός γονιών: ένα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα τόσο λυπηρό για εκείνο γεγονός. Το άσχημο είναι ότι στις μέρες μας τα διαζύγια ακολουθούν γεωμετρική πρόοδο!

Είναι αυτονόητο ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι πριν αποφασίσει να αποκτήσει παιδί είναι να εξασφαλίσει ότι θα μεγαλώσει σε υγιές περιβάλλον. Αν υπάρχει οικογενειακή γαλήνη, θα δημιουργηθούν όμορφες εικόνες στην ψυχούλα του και τα προβλήματα που ενδέχεται να το στιγματίζουν αυτόματα μειώνονται.