Προσέχετε τα ψηλά βρεφικά καθίσματα φαγητούΌσο βολικά και να είναι για τους γονείς, αφού δεν χρειάζεται να σκύβουν για να ταΐσουν τα μωρά τους τόσο προσοχή χρειάζεται από τους ενήλικες για να αποφύγουν τους τραυματισμούς.

Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία οι ερευνητές ασχολήθηκαν με το πόσο πιθανό είναι ένα ατύχημα με ψηλό βρεφικό κάθισμα φαγητού. Και είναι πολύ εντυπωσιακό ότι μέσα σε μία επταετία τα ποσοστά τραυματισμών σε τέτοιες περιπτώσεις ανέβηκαν κατά 22%.

Το 93% των τραυματισμών, όπως αποδείχθηκε, έγιναν γιατί το μωρό έπεσε από το κάθισμα κι, επειδή συνήθως αυτά τα καθίσματα βρίσκονται στην κουζίνα, τα παιδιά πέφτουν σε πλακάκι και οι τραυματισμοί δεν είναι επιπόλαιοι. Το 37% των τραυματισμών επέφεραν διάσειση ή εσωτερικά τραύματα. Το 33% έπαθαν μόνο μώλωπες και το 19% έπαθαν κοψίματα.

Η έρευνα έγινε με δεδομένα από εκατό νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο οι περιπτώσεις των παιδιών, που οι γονείς τους τα πήγαν σε νοσοκομείο και όχι όλες οι υπόλοιπες, που εξετάστηκαν από παιδίατρο ή τα περιστατικά, για τα οποία οι γονείς συμβουλεύτηκαν τον γιατρό από τηλεφώνου.

Τρία πράγματα μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτούς τους τραυματισμούς: Δέστε το μωρό, δέστε το μωρό, δέστε το μωρό. Δεν υπάρχει καμία άλλη συμβουλή. Εάν έχει ζώνη ασφαλείας το κάθισμα, χρησιμοποιήστε τη. Εάν έχει μηχανισμό για να κλειδώνει το τραπεζάκι μπροστά του, χρησιμοποιήστε το. Αν υπάρχει δυνατότητα και για τις δύο κινήσεις, μην αμελήσετε.