Δραστηριότητες που θα αυξήσουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Ίσως το καλύτερο μέρος για την τόνωση της αυτοεκτίμησης ενός παιδιού είναι στο σπίτι. Όταν τα παιδιά έχουν μια κακή μέρα, θέλουν να χαλαρώσουν με τους αγαπημένους τους και να αισθάνονται καλύτερα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι γονείς να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους στο σπίτι.

Όταν τα παιδιά στερούνται αυτοπεποίθησης, είναι σημαντικό να τους δώσουμε αγάπη και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους. Παρακάτω είναι δύο δραστηριότητες που προτείνουμε για να κάνετε ακριβώς αυτό.

«Η αυτοπεποίθηση είναι το πρώτο μυστικό της επιτυχίας» -Emerson-


Μια δόση αυτονομίας

Όταν ένα παιδί δεν έχει αυτοπεποίθηση, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να του επιτρέψουν να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Σκεφτείτε κάτι που το παιδί σας ήθελε να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο του. Για παράδειγμα, ίσως ήρθε η ώρα να αφήσετε το παιδί σας να κάνει ντους ή να ντύσει μόνο του.

Το να δώσουμε στα παιδιά την ανεξαρτησία τους είναι σαν να τα γεμίζουμε με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Ανάγνωση πριν από το κρεβάτι

Ακριβώς όπως βλέπουμε στις ταινίες, η ανάγνωση μιας ιστορίας στα παιδιά σας προτού πάνε για ύπνο είναι ευεργετική. Βελτιώνει τη διάθεσή τους και τους βοηθά να κοιμούνται με ασφάλεια και αισιοδοξία. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών.


Πηγή: govastileto.gr