5 οφέλη του ομαδικού παιχνιδιού


Είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι μόνο καλό κάνει στο παιδί σας. Ποια είναι όμως τα οφέλη του ομαδικού παιχνιδιού; Το mother.gr καταγράφει τα πιο σημαντικά:

Κοινωνικοποίηση: Το ομαδικό παιχνίδι είναι από τις πρώτες μορφές κοινωνικοποίησης του παιδιού. Έρχεται δηλαδή σε επαφή και γνωρίζεται με καινούρια παιδάκια, κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή του.

Συνεργασία-συλλογικότητα: Από εκεί και πέρα, το παιδί εντάσσεται σε ένα σύνολο το οποίο έχει σκοπό τη νίκη στο παιχνίδι και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το συνεργατικό πνεύμα. Αντιθέτως, αν υπάρξει κάποιος που θα θελήσει να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, θα διαπιστώσει ότι στον ομαδικό αθλητισμό η μονάδα αναδεικνύεται μέσα από το σύνολο.

Καταπολέμηση εγωισμού: Κάθε παιδί θα ήθελε ιδανικά να είναι το αστέρι της ομάδας και να τα κάνει όλα μόνος του με επιτυχία για να πάρει τη δόξα, όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Άρα λοιπόν, εκ των πραγμάτων, αναγκάζεται να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τον εγωισμό του για το καλό της ομάδας του.

Σεβασμός: Το παιδί μαθαίνει να σέβεται συμπαίκτες και αντιπάλους μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Τους μεν πρώτους για να φτάσουν στον κοινό στόχο, τους δε άλλους με την έννοια ότι δεν υποτιμά τις δυνατότητές τους και προσπαθεί να «διαβάσει» τις αδυναμίες τους.

Αυτοπεποίθηση: Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, το παιδί σας γνωρίζει και τον εαυτό του και ανακαλύπτει τις δυνατότητές του. Ακόμα και μικρή συμμετοχή να έχει, είναι σίγουρο ότι θα νιώσει πολύ όμορφα για αυτά που μπορεί να προσφέρει.