Προμηθευτείτε τα απαραίτητα, πριν ...γνωρίσετε το μωράκι σας



Συνήθως οι νέοι γονείς πελαγώνουν, όταν έρχεται η ώρα να ψωνίζουν τα απαραίτητα για το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Το mother.gr σας παρουσιάζει τον απόλυτο οδηγό… επιβίωσης.

• ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ! Δεν ταιριάζουν όλα τα καθίσματα σε κάθε αυτοκίνητο. Μπορείτε να ζητήσετε από το κατάστημα, που θα το αγοράσετε, να κάνετε πρώτα μία δοκιμή.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΒΡΕΦΙΚΟ κάθισμα πρώτα και όχι με αυτά, που διαφημίζονται ότι είναι από νεογέννητο μέχρι τα 36 κιλά. Όχι ότι τα δεύτερα δεν είναι ασφαλή, αλλά το βρεφικό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ευκολία για τη μεταφορά του βρέφους και εκτός αυτοκινήτου.

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ, γιατί ως νεογέννητο θα σας φαίνεται «πούπουλο» το μωρό, αλλά πολύ γρήγορα θα μεγαλώσει, θα βαρύνει, και θα δυσκολέψει η ζωή σας, αν είναι βαρύ και το κάθισμα.

• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΩΡΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ, μιας και αρχικά μεν το μωρό σας χρειάζεται να σας βλέπει και να το βλέπετε (για λόγους ασφαλείας), αλλά μετά τους έξι μήνες θα θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο και να κοιτάει εμπρός. Προμηθευτείτε, λοιπόν, ένα καρότσι, στο οποίο μπορεί να αλλάζει πλευρά το μωρό.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα, όσο είστε έγκυος, αλλά ζητήστε το από κάποιον πολύ δικό σας άνθρωπο. Δείτε πόσο σταθερό είναι το καρότσι στα χερούλια και πόσο εύκολα στρίβουν οι ρόδες του, όταν έχει βάρος επάνω.

ΥΛΙΚΑ. Προτιμήστε κάποιο, που να έχει διαπνέοντα υλικά στο κάθισμα και την πλάτη. Μην ξεχνάτε ότι μένουμε στην Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες πολύ εύκολα κάνουν τα μωρά να ιδρώνουν.

• ΘΗΛΑΣΤΡΑ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ το θήλαστρο είναι το πρώτο ερώτημα, που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Εάν το θέλετε μόνο για ώρα ανάγκης, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα απλό χειροκίνητο θήλαστρο από τις δεκάδες εταιρείες, που υπάρχουν στην αγορά. Στην περίπτωση, όμως, που θα το χρησιμοποιείτε καθημερινά και τις περισσότερες φορές, τότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσετε δικό σας, ηλεκτροκίνητο.

ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ, αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων, που θα το χρησιμοποιείτε «επαγγελματικά». Το ηλεκτροκίνητο χαλάει πιο εύκολα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα της διακοπής ρεύματος.

• ΜΠΙΜΠΕΡΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ. Δεν θα ξέρετε ποιο από τα μπιμπερό, που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι εκείνο που κάνει για το δικό σας παιδί.

ΣΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ δώστε προσοχή, γιατί θέλετε μία με μικρό στόμιο, ώστε να πίνει σιγά-σιγά το γάλα του και να μην πνίγεται, αλλά ταυτόχρονα να είναι φαρδιά στη βάση του, για να είναι γεμάτη η πιπίλα συνεχώς.

• ΚΟΥΝΙΑ-ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΡΩΜΑ ακόμα κι αν ο φίλος, που θα σας το χαρίσει, ισχυρίζεται ότι είναι σχεδόν καινούργιο και καθαρό. Στο στρώμα συγκεντρώνονται μικρόβια και άλλοι οργανισμοί, που δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον παρθένο οργανισμό του μωρού σας.

ΤΟΝ ΧΩΡΟ, που θα τοποθετήσετε το έπιπλο, δεν πρέπει να τον βγάλετε από το μυαλό σας. Πάρτε τις διαστάσεις του δωματίου και του συγκεκριμένου δωματίου. Μην αγοράσετε κάτι πανέμορφο και πρακτικό, αλλά στο τέλος διαπιστώσετε ότι δεν σας κάνει.