Μπορεί να κάνει λάθος το τεστ εγκυμοσύνης;

Το ποσοστό εγκυρότητας ενός τεστ εγκυμοσύνης που μπορεί να αγοράσει μια γυναίκα από φαρμακείο αγγίζει σχεδόν το απόλυτο. Σε τι μπορεί όμως να οφείλονται εκείνες οι ελάχιστες περιπτώσεις που βγάζει λανθασμένο αποτέλεσμα;

  • Πριν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως. Καθένα από αυτά έχει παρεμφερή, αλλά διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και για να δείξει τη σωστή ένδειξη, πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα.

  • Δείτε λοιπόν πόσο χρόνο μετά τη χρήση του δείχνει το πραγματικό αποτέλεσμα και με ποια ένδειξη υποδηλώνεται το θετικό και το αρνητικό αντίστοιχα. Μπορεί, για παράδειγμα, να το ελέγξετε αρκετή ώρα μετά τη συνιστώμενη και να μην αποτυπώνεται πλέον η αλήθεια.

  • Αν ακολουθείτε επίσης φαρμακευτική θεραπεία, υπάρχει περίπτωση να βγει ψευδές αποτέλεσμα, ακόμα και θετικό. Η αλήθεια είναι πως ελάχιστα φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα του τεστ εγκυμοσύνης, όμως για να μάθετε ποια είναι αυτά, καλά θα κάνετε να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

  • Συγκεκριμένες παθήσεις ενδέχεται να βγάλουν άλλο από το πραγματικό αποτέλεσμα. Επειδή και πάλι δεν είναι ιδιαίτερα πολλές αυτές, ακολουθήστε τη συμβουλή που σας δώσαμε και για τα φάρμακα. Να συμβουλευτείτε δηλαδή έναν ειδικό.

  • Η τελευταία περίπτωση ώστε να μην αποτυπώσει σωστό αποτέλεσμα ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι είναι να πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο κοντινή με αποβολή ή έκτρωση.