Εύκολα τρουφάκια για να φτιάξετε με παιδιά



Πλησιάζουν Χριστούγεννα, σιγά-σιγά τα στολίδια μπαίνουν στα σπίτια μας και έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τις γιορτές.


Οι τσελεμεντέδες έχουν βγει, τα μενού σχεδιάζονται από το μηδέν και έχετε την τέλεια ευκαιρία να μαγειρέψετε με τα παιδιά σας.

Πάρτε μολύβι και χαρτί για να γράψετε την πιο εύκολη συνταγή για τρουφάκια που μπορείτε να φτιάξετε με τη βοήθεια των παιδιών σας!

 



Για 40 τρουφάκια περίπου θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά:

  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γραμ. μαύρη σοκολάτα/κουβερτούρα, σοκολάτα με 60%+ περιεκτικότητα σε κακάο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι


Για την επικάλυψη:

  • πολύχρωμη τρούφα


Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, την αφαιρείτε από τη φωτιά.
  • Την προσθέτετε σε ένα μπολ που προηγουμένως έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  • Αφού ανακατέψετε καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά, προσθέτετε το βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι (κατά προτίμηση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).
  • Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα μια λεία κρέμα και, αφού κρυώσει, το τοποθετείτε στο ψυγείο για ένα μισάωρο να σφίξει.
  • Το βγάζετε από το ψυγείο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα για να γίνει η πάστα πιο αφράτη.
  • Με κουτάλι βγάζετε λίγο μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκια (το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες, οπότε μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας με νερό ή χυμό πορτοκάλι για περισσότερη γεύση).



Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι. Σε ένα μπολ με τρούφα βουτάμε τα σοκολατάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και είναι έτοιμα!!!

Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε χάρτινα κυπελάκια, να κάνετε πύργους και ότι άλλο θέλει το παιδάκι σας.

Tip: Μπορείτε να βάλετε και τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στην τρούφα για ποικιλία στη γεύση.


Πηγή: www.ediva.gr