Ατομικά γεμιστά μηλοπιτάκια με 9 υλικά



Φαντάσου το μήλο, «τον καρπό της αμαpτίας», καραμελωμένο μέσα σε μια ζύμη γλυκιά και τραγανή σαν μπισκότο. Σήμερα θα σας παρουσιάζω την μηλόπιτα όπως την έκανε η γιαγιά μου. Κάθε μπουκιά και μια αμαpτία, αναμνήσεις βγαλμένες από στοίχους τραγουδιού!


Η συνταγή είναι μια από τις πολλές παραλλαγές που θα συναντήσεις στη μηλόπιτα. Πιο συνηθισμένες είναι το κλασικό κέικ και η αναποδογυριστή. Καιρός για κάτι διαφορετικό και πιο ατομικό γλυκάκι, μιας και παρακάτω θα δεις πως να κάνεις μικρά ατομικά μηλοπιτάκια.


Σπιτικά ατομικά μηλοπιτάκια



Υλικά για την ζύμη:

  • 1 κιλό Αλεύρι
  • 350 γρ. Ζάχαρη
  • 500 γρ. Βιτάμ
  • 1 Βaking powder
  • 1 κ.γ. Άρωμα Βανίλιας
  • Ξύσμα ενός λεμονιού


Υλικά για την γέμιση:

  • 8 Μήλα κόκκινα μέτρια προς μεγάλα τριμμένα
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. Κανέλα


Εκτέλεση



Ζύμη για μηλοπιτάκια

  • Χτυπάω το Βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
  • Βάζω το baking powder, το αλεύρι, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω μέχρι να γίνει μία σφιχτή μπάλα.
  • Τυλίγω την ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί 1 ώρα.


Γέμιση για μηλοπιτάκια

  • Βάζω σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα και τα αφήνω να πάρουν μια καλή βράση.
  • Βγάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει, σ’ ένα ψιλό τρυπητό να βγάλει μερικά από τα υγρά του.


Πώς θα γεμίσουμε τα μηλοπιτάκια μας

  • Κόβουμε την ζύμη μας σε μικρότερες μπάλες και τις ανοίγουμε φύλλο μ’ ένα πλάστη.
  • Χαράζουμε σταυρό στην ζύμη και μετά δυο τρεις ορθές γωνίες σε ίση απόσταση την μία από την άλλη.
  • Βάζουμε διαγώνια την γέμιση πάνω στην ζύμη.
  • Διπλώνω τις άκρες σαν φάκελο και κόβουμε το κάτω μέρος.
  • Τα βάζω σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντίσταση πάνω-κάτω 180 βαθμούς 30΄.
  • Αφού κρυώσουν πασπαλίζω με άχνη.

Ευχαριστούμε πολύ τον σεφ Γιώργο Σημίτη για την συνταγή του!


Πηγή: www.ediva.gr