Ομελέτα φούρνου με τηγανητές πατάτες



Τα θετικά που έχει η συγκεκριμένη ομελέτα είναι ότι απαιτεί μόλις 10 λεπτά για την εκτέλεση της συνταγής και δεν θα χρειαστείς πολύ λάδι μιας και δεν θα γίνει τηγανιτή αλλά στον φούρνο. Βέβαια, το τηγανιτό στοιχείο δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, καθώς θα πρέπει να προσθέσεις μέσα και τηγανιτές πατάτες.


Είναι μία απίστευτα εύκολη συνταγή και μπορείς να αλλάξεις αν θέλεις κάποια από τα υλικά και να κάνεις την δική σου παραλλαγή χωρίς να καταστρέψεις το φαγητό σου.


Ποια είναι όμως η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις; Στην συνέχεια θα βρεις τα υλικά και τις οδηγίες! 


Πώς να φτιάξεις εύκολα μια ομελέτα φούρνου
με τηγανητές πατάτες


Τα υλικά που θα χρειαστείς για την ομελέτα είναι τα εξής:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 260 γρ. τηγανητές πατάτες
  • 100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
  • 100 γρ. τσένταρ σε κυβάκια
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψηλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 10 μέτρια αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι


Η διαδικασία λοιπόν έχει ως εξής. Βάλε τον φούρνο σου να προθερμαίνεται στους 160ο C στον αέρα. Όσο περιμένεις, πάρε ένα πυρέξ διαστάσεων 20x30 και άπλωσε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο. Έπειτα έχει σειρά η φρυγανιά, την οποία θα πρέπει να την πασπαλίσεις επάνω από το λάδι ώστε να καλύψει όλη τη βάση αλλά φυσικά και τα τοιχώματα του πυρέξ.



Όπως κατάλαβες και από την λίστα με τα υλικά θα πρέπει να έχεις έτοιμες τηγανισμένες πατάτες, τις οποίες θα πρέπει να τις προσθέσεις αμέσως μετά την φρυγανιά μαζί με το ζαμπόν, το τσένταρ, την πιπεριά αλλά και τον μαϊντανό.



Ήρθε η ώρα όμως να ετοιμάσουμε και την ομελέτα. Πως ξεκινάμε; Μα φυσικά σπάζοντας τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτοντας το γάλα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε τα καλά με ένα σύρμα για να διαλυθούν τα αυγά και πρόσθεσε σιγά σιγά και το μπέικιν για να συνεχίσεις να ανακατεύεις.



Τέλος, βάλε το μείγμα σου στο πυρέξ και άφησε το φαγητό σου να ψηθεί στον αέρα για περίπου 1 ώρα ώστε να μαγειρευτούν η πιπεριά και το ζαμπόν και για να λιώσει το τσένταρ και να γίνει ένα με τις πατάτες και τα αυγά!



Αυτά τα υλικά βγάζουν 5 με 6 μερίδες, οπότε φρόντισε να τα προσαρμόσεις ανάλογα με τα άτομα που θα σερβίρεις. 


Πηγή: www.ediva.gr