Πεντανόστιμη & σπιτική συνταγή για τάρτα λεμόνι



Η γνωστή σε όλους μας τάρτα λεμόνι, ή αλλιώς lemon pie, είναι ότι πρέπει εάν δεν σου αρέσει ιδιαίτερα η σοκολάτα αλλά είσαι λάτρης των γλυκών. Εάν την έχεις και στο ψυγείο είναι ότι πρέπει για δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό.


Η μόνη παρασκευή που θα σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο είναι η βάση της τάρτας. Δεν είναι δύσκολο απλά θέλει προσοχή πώς θα την ανοίξεις και πως θα την βάλεις μέσα στην ταρτιέρα. Παρόλ' αυτά είναι ένα γλυκό που θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει.

 



Πώς θα κάνεις μια νόστιμη lemon pie



Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουταλιές κρύο νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη


Για τη γέμιση:

  • 1 λεμόνι
  • 4-5 αυγά
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη ή ένα μπολ και τα δουλεύουμε καλά ως να γίνουν ένα ζυμάρι. Αν το ζυμάρι μας είναι σκληρό ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνεται μαλακή και να μπορείς να την ζυμώσεις. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.


Αλευρώνουμε τον πλάστη, βάζουμε επάνω την ζύμη και την ανοίγουμε σε διαστάσεις ανάλογες μ αυτές που την προορίζουμε. Προσέχουμε να μην υπάρχει κάποια τρύπα στο ζυμάρι μας και χάσουμε την γέμιση.


Επίσης κάνουμε με το πιρούνι μερικές τρύπες στη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.  Την ψήνουμε έτσι που να ροδοξανθίσει χωρίς να σκουρύνει και ξεραθεί.


Με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε χυμό λεμονιού. Εάν προτιμάς μπορείς να ρίξεις και λίγο ξύσμα. Δοκιμάζουμε συχνά για να μην πικρίσει πολύ η γέμιση μας. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


Έπειτα χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Μετά ακολουθούν τα αυγά, το κορν φλάουρ και το αλάτι ώσπου το μείγμα να γίνει ένα. Βγάζουμε την βάση της τάρτας από το ψυγείο, που την βάλαμε για να ξεκουραστεί.


Με ένα κουτάλι απλώνουμε την γέμιση πάνω στην τάρτα. Την βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, την ξεφορμάρουμε, την πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και τη σερβίρουμε.


Πηγή: www.ediva.gr