Εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια από κολοκύθι



Έχεις οργανώσει τραπέζι με φίλους και σκέφτεσαι τι να βγάλεις για τσιπουρομεζέ; Σίγουρα θα έχεις βαρεθεί τα κλασσικά στικς από αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον τόνο. Όχι ότι δεν είναι νόστιμα και ταιριαστά, αλλά είναι καιρός για κάτι διαφορετικό. Ε, λοιπόν, σου έχω μια εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια από κολοκύθι που θα αφήσει εποχή.


Εκτός από πεντανόστιμα, είναι και μια συνταγή που θα λατρέψουν οι vegeterians. Απλά αντί για μικρές μπουκίτσες μπορούν να τα πλάσουν σε κανονικά μπιφτέκια. Χωρίς άλλα λόγια, πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις κεφτέδες από κολοκύθι. Δες επίσης την εύκολη & γρήγορη σαλάτα του σεφ!

 



Κεφτεδάκια από κολοκύθι



Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κολοκύθι
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
  • αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση:



Τρίψε το κολοκύθι σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγο αλάτι.  Άφησε το να κάτσει για 20 λεπτά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του. Έπειτα ρίξε το κολοκύθι σε ένα μπολ με μια πετσέτα και στράγγισε το καλά να φύγουν όλα τα ζουμιά του. Ρίξε πάλι το τριμμένο κολοκύθι σε ένα καθαρό μπολ.


Πρόσθεσε τώρα στο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι και τα υπόλοιπα υλικά. Την φρυγανιά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι και αυγό. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα.


Tip: μπορείς να προσθέσεις και λίγη παρμεζάνα για περισσότερη γεύση αν σου αρέσει.

 



Ξεκίνα να τα ζυμώνεις σε βαρελάκια και τοποθέτησε τα όρθια σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρωμένη. Ψήσε τα για 20-25 λεπτά- ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου- στους 200 στον αέρα και στα μισά του χρόνου αναποδογύρισε τα για να ψηθούν καλά. Είναι έτοιμα! Σέρβιρε τα με γιαούρτι ή κέτσαπ στο πλάι.


Πηγή: www.ediva.gr