Εύκολη & γρήγορη σαλάτα του σεφ



Μια σαλάτα είναι το ιδανικό συνοδευτικό σε ένα τραπέζι και ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα που μας πιάνει μια λιγούρα και θέλουμε κάτι ελαφρύ. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα του σεφ, από τις πιο γνωστές σαλάτες.


Το καλύτερο με τις σαλάτες είναι ότι μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να προσθέσεις ότι θέλεις, χωρίς περιορισμούς, και το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά εξίσου νόστιμο. Οπότε μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη σαλάτα του σεφ, ακόμη κι αν δεν είσαι σεφ.




Νόστιμη σαλάτα του σεφ



Υλικά για την σαλάτα:

  • 4-5 φύλλα μαρουλιού
  • 1/2 iceberg
  • 1 αγγούρι
  • 2 ντομάτες ή 6-7 τοματίνια
  • διάφορα αλλαντικά της αρεσκείας σας( γαλοπούλα, μπέικον κτλ)
  • κασέρι cheddar
  • 2 αυγά, σφιχτά
  • κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο


Υλικά για την σος:

  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι


Σ ένα μπολ χτυπάς την μαγιονέζα, το κέτσαπ, την μουστάρδα και το ξύδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν μας αρέσει η οξύτητα που αφήνει η μουστάρδα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο περισσότερο μουστάρδα. Μόλις είναι έτοιμη, βάλτην στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις και την υπόλοιπη σαλάτα.


Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, έτσι δεν θα χάσει τις βιταμίνες του. Κόβουμε και το μαρούλι iceberg  και τα πλένουμε πολύ καλά και τα δύο μαρούλια για να φύγουν από πάνω τους τυχόν ζωύφια ή χώματα. Επίσης μπορείτε να το αφήσετε για λίγο σε νερό με ξύδι ώστε να "καθαρίσουν" καλύτερα.


Καθαρίζεις έπειτα το αγγουράκι και το κόβεις , το ίδιο και την ντομάτα. Κόβεις τα αλλαντικά που έχεις επιλέξει σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύεις. Κόβεις και το κασέρι cheddar σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύεις με τα αλλαντικά.


Σ ένα μεγάλο μπολ προσθέτεις το μαρούλι, το αγγούρι, την ντομάτα και τα αλλαντικά με το κασέρι και ανακατεύεις. Κόψε και το αυγό στα τέσσερα και πρόσθεσε το στην σαλάτα. Το μόνο που μένει είναι να βάλεις το dressing.


Με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνεις την σος στην σαλάτα και προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το κρουτόν. Η σαλάτα σου είναι έτοιμη για σερβίρισμα!


Πηγή: www.ediva.gr