Πώς να φτιάξεις παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και φρούτα


Το παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι είναι το πιο δροσιστικό και υγιεινό γλυκάκι που μπορείς να φτιάξεις για τα παιδιά σου.


Γενικότερα, το γιαούρτι είναι ένα από τα καλύτερα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για πολλά γλυκά, όπως είναι για παράδειγμα το cheesecake. Κάνει πιο ελαφρύ το επιδόρπιο σου και ταυτόχρονα πιο νόστιμο.


Το παγωτό γιαούρτι όμως ή αγγλιστί, το frozen yogurt, το έχουν λατρέψει οι πάντες και γι αυτό εξάλλου και υπάρχουν τόσα καταστήματα πώλησης του σε όλη την Ελλάδα. Σκέψου το όμως σε συνδυασμό με διάφορα φρούτα και μάλιστα σε ξυλάκι για να μην χρειαστεί καν να λερώσεις μπολ και κουταλάκια.


Η συνταγή που θα δεις στην συνέχεια είναι σίγουρα ότι πιο εύκολο από άποψη διαδικασίας, αλλά και από τις πιο οικονομικές συνταγές για γλυκά που μπορείς να φτιάξεις για να χαρίσεις λίγη δροσιά στους φίλους και την οικογένεια σου το καλοκαίρι! 

 



Η πιο εύκολη συνταγή για παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι!



Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συγκεκριμένη συνταγή είναι τα εξής:

  • 280 γιαούρτι light στραγγιστό
  • 170 γρ. μέλι
  • 30 γρ. νερό
  • 400 γρ. οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής σου


Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι πάρα πολύ απλά και είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι δεν χρειάζεσαι καν παγωτομηχανή, παρά μόνο το μπλέντερ σου!



Ξεκινώντας λοιπόν, θα πρέπει να βάλεις το γιαούρτι σε ένα μπολ και να προσθέσεις το νεράκι, τα 60 γρ. μέλι και να ανακατέψεις πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.



Στην συνέχεια, θα πρέπει να βάλεις τα φρούτα σου στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα 110 γρ. μέλι και να τα χτυπήσεις καλά μέχρι να γίνουν πουρές. Επειδή δεν θέλεις να είναι πολύ ρευστό το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μύρτιλα, βατόμουρα, κεράσια, βύσσινα ή φράουλες.



Για να μπορέσεις να βάλεις όμως το ξυλάκι θα χρειαστείς είτε μια ειδική φόρμα παγωτού με θήκες είτε μεμονωμένα φορμάκια - θήκες. Εκεί μέσα θα πρέπει να βάζεις μία στρώση από το γιαούρτι και από πάνω 1 στρώση από το μείγμα των φρούτων που επέλεξες. Με τον ίδιο τρόπο θα γεμίσεις όλες τις θήκες βάζοντας εναλλάξ τις στρώσεις.



Τέλος, θα πρέπει να βάλεις στο κέντρο από ένα ξυλάκι για παγωτό και έπειτα τις θήκες στην κατάψυξη για 8 με 12 ώρες. Μετά από μισή μέρα θα μπορείς να απολαύσεις τα παγωτάκια σου! Δες ακόμη πως να φτιάξεις παγωτό μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή!

Πηγή: www.ediva.gr