Εύκολη & νόστιμη συνταγή για pizza



Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει η πίτσα! Αν υπάρχει τότε σίγουρα είναι μειονότητα. Είναι ένα φαγητό που συνοδεύει βραδιές με μπάλα, ταινία, επιτραπέζια και φίλους. Επίσης, μπορεί να είναι το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο! Το ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου πίτσα χωρίς να κουραστείς καθόλου.


Ως γνωστόν μας αρέσουν οι εύκολες και νόστιμες συνταγές, μιας και δεν είναι λίγες εκείνες που ο χρόνος τους λόγω δουλειάς είναι περιορισμένος αλλά και δεν τα πάνε καλά με το θέμα κουζίνα. Έτσι, λοιπόν, παρακάτω θα βρεις μια συνταγή για πίτσα που δεν χρειάζεται καθόλου κόπο. Κράτα σημειώσεις και φύγαμε!

 


Εύκολη συνταγή για πίτσα



Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κ.σ λάδι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι


Για την επικάλυψη:

  • 1-2 πιπεριές (χρωματιστές)
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες κασέρι (που να λιώνει με το ψήσιμο)
  • 6-7 φέτες μπέικον
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ
  • σάλτσα ντομάτας
  • ρίγανη



Εκτέλεση:


Βήμα 1:



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή σαν πηχτός χυλός. Για να ανακατευτούν καλά τα υλικά το νερό θέλει να είναι ελαφρώς ζεστό. Όχι πολύ για να μην κάψεις τα χέρια στου στο ανακάτεμα. Έπειτα, λάδωσε καλά ένα ταψί και άπλωσε τη ζύμη με τα χέρια σου. Ίσως χρειαστεί να βρέξεις τα χέρια σου για να την απλώσεις καλύτερα. Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 220 στον αέρα.


Tip: Στη ζύμη βάζω και λίγο ξύδι για να είναι πιο αφράτη.



Βήμα 2:



Άπλωσε τώρα στη ζύμη λίγη σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα, κέτσαπ και ρίγανη. Βάλε ίσα ίσα να καλυφθεί ελαφρώς το ζυμάρι. Μην το παρακάνεις γιατί θα βαρύνει και θα μουσκέψει και πιθανώς να μην ψηθεί καλά. Επίσης μην απλώσεις μέχρι τις άκρες γιατί θα ξεχειλίσουν έξω από την πίτσα τα ζουμιά. Θέλεις να καλύψεις περίπου μέχρι 3-4 δάχτυλα πριν τις άκρες του ζυμαριού.


Βήμα 3:


 


Πρόσθεσε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, μετά το μπέικον, το ζαμπόν και τέλος το κασέρι. Βάλε την πίτσα στο φούρνο και ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις δεις ότι έχει ροδίσει βγάλε την από τον φούρνο, περίμενε να κρυώσει και σέρβιρε με μια παγωμένη μπύρα!



Bonus Tip:


Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις οποιαδήποτε υλικά από την γέμιση. Μπορείς να βάλεις μανιτάρια, ελιές, φέτα, κρεμμύδι. Μπορείς να βάλεις ακόμα και ανανά και πατάτες τηγανητές. Γέμισε την πίτσα σου με ό,τι υλικά θέλεις. 


Πηγή: www.ediva.gr