Συνταγή για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο ζελέ


Πάντα στις γιορτές ψάχνουμε αυτό το κάτι διαφορετικό, για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας τόσο στο γιορτινό τραπέζι όσο και τις υπόλοιπες μέρες και συνήθως φροντίζουμε να κάνουμε την διαφορά με το γλυκό που έχουμε ετοιμάσει.


Τι μπορείς όμως να κάνεις αν δεν είσαι και πολύ της ζαχαροπλαστικής; Θα καταφύγεις στην εύκολη λύση, δηλαδή τα έτοιμα γλυκά; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις αυτό, καθώς υπάρχουν αμέτρητες εύκολες συνταγές που μπορείς να κάνεις. Ότι κι αν προσπαθήσεις όμως να φτιάξεις σε καμία περίπτωση δεν θα είναι τόσο εύκολο και γευστικό όσο το τρίχρωμο ζελέ με βότκα και γάλα ζαχαρούχο!

 

 

Πως να φτιάξεις "σφηνάκια" ζελέ με βότκα και γάλα ζαχαρούχο!



Τι υλικά θα χρειαστείς γι' αυτό το διαφορετικό γλυκό με ζελέ:

  • 1 κουτί ζελέ κεράσι
  • 1 κουτί ζελέ λάιμ
  • 3 πακέτα ζελατίνη
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 1/2 φλιτζάνια βότκα βανίλια
  • σαντιγί (για γαρνίρισμα)
  • φύλλα μέντας (για γαρνίρισμα)
  • μικρές κόκκινες καραμέλες (για γαρνίρισμα)



Πριν κάνεις το οτιδήποτε φρόντισε να ψεκάσεις καλά ένα τετράγωνο πυρέξ με σπρέι μαγειρέματος και στη συνέχεια να το σκουπίσεις με ένα κομμάτι χαρτί, ώστε να αφήσεις ίσα ίσα λίγη ποσότητα για να μπορέσει να ξεκολλήσει εύκολα το ζελέ χωρίς να επηρεάσει το σπρέι την γεύση του.



Και μπαίνουμε στο ψητό. Η αρχή θα γίνει με την κόκκινη στρώση, οπότε θα πρέπει να πάρεις ένα μπολ και να ρίξεις μέσα μισό πακέτο ζελατίνης  και 1/4 του φλιτζανιού νερό και να περιμένεις για 1-2 λεπτά μέχρι να μουλιάσει η ζελατίνη.


Έπειτα, πρόσθεσε ένα κουτί ζελέ κεράσι, αφού πρώτα το ανακατέψεις καλά μέχρι να διαλυθεί μέσα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Το τελευταίο βήμα είναι να συμπληρώσεις 3/4 του φλιτζανιού Vodka Vanilla. Ακριβώς την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσεις και για την πράσινη στρώση.


Και αυτό που μας μένει τώρα είναι η λευκή στρώση, για την οποία θα χρειαστείς το γάλα ζαχαρούχο, το οποίο θα δώσει την απαραίτητη γλύκα και ένταση στο γλυκό σου.



Εδώ τώρα θα πρέπει να ρίξεις δύο πακέτα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι νερό και μόλις μουλιάσει, ρίξε το μείγμα σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό και πρόσθεσε ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα. Μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα ανακατέψεις καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη.


Άσε και τα τρία μείγματα να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάσου για το πιο χρονοβόρο, αλλά ξεκούραστο κομμάτι της συνταγής.



Ρίξε λοιπόν μέσα στο πυρέξ το μισό κόκκινο ζελέ και βάλτο στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ώστε να πήξει. Μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, ρίξε από πάνω το 1/3 του λευκού μείγματος και ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά και ολοκλήρωσε με το μισό πράσινο ζελέ. Αυτός ήταν ο πρώτος γύρος. Στον επόμενο θα πρέπει να βάλεις τα χρώματα ως εξής: λευκό, κόκκινο, λευκό, πράσινο.



Αυτή τη φορά το πυρέξ θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ κατά προτίμηση, αλλιώς 2-3 ώρες.



Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρεις, κόψε ίσα ίσα τις άκρες που έχουν κολλήσει στο πυρέξ και αναποδογύρισε το σε μία πιατέλα, για να το κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να χαλάσεις την εμφάνιση του.



Για την διακόσμηση του, βάλε λίγη σαντιγί στο κέντρο, ένα μικρό φυλλαράκι μέντας και 2-3 καραμελίτσες.


Πηγή: www.ediva.gr