Το πιο εύκολο κέικ σοκολάτας με γκανάζ που έχω φτιάξει ποτέ!

Τα σοκολατένια γλυκά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων σχεδόν όλων των ανθρώπων και πραγματικά υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για να φτιάξεις ένα απίστευτα νόστιμο επιδόρπιο, είτε ψάχνεις κάτι οικονομικό και γρήγορο είτε κάτι πιο εντυπωσιακό και περίεργο.


Πριν λίγες μέρες λοιπόν, βρήκα μια συνταγή η οποία υπόσχονταν πως μέσα σε λίγη ώρα μπορούσες να φτιάξεις ένα τρελό κέικ σοκολάτας, με γκανάζ σοκολάτας, χωρίς να χρειαστεί να λερώσεις πολλά σκεύη και προφανώς μου κίνησε το ενδιαφέρον και θέλησα να την δοκιμάσω.


Ένα θα σας πω, μαζί με το Nutella κέικ είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα υγρά κέικ που έχω δοκιμάσει.


Στην συνέχεια μπορείς να δεις την διαδικασία για να το κάνεις κι εσύ και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψεις!


Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ σοκολάτας με γκανάζ σοκολάτας!



Τι υλικά θα χρειαστείς για το κέικ:


  • 1 1/2 φλιτζάνια (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι (100 γρ) ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) σκόνη κακάου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (6 γρ.) μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 γρ.) αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας (70 γρ.) λάδι canola ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας (15ml) ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα (240 ml) ζεστό νερό

Τι υλικά θα χρειαστείς για την γκανάζ:


  • 200γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζάνι (120γρ) κρέμα γάλακτος

 

Πώς να φτιάξεις ένα υγρό κέικ σοκολάτας
με επικάλυψη σοκολάτας



Το πρώτο βήμα είναι να προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 180. Σχεδόν όλη η διαδικασία θα γίνει μέσα στην φόρμα 20 εκατοστών που θα επιλέξεις για το κέικ σου.


Για να ξεκινήσεις λοιπόν, ρίξε μέσα στην φόρμα σου το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και ανακάτεψε τα λίγο για να πάνε παντού τα υλικά. Έπειτα, πρόσθεσε το λάδι, το ξύδι, τη βανίλια και το ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά όλα σου τα υλικά.



Κι όμως είναι ήδη έτοιμο, το μόνο που μένει είναι να πάρεις μία σπάτουλα και να απλώσεις καλά το μείγμα σου σε όλη την φόρμα, ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και στην συνέχεια, να το βάλεις στον φούρνο για 25 με 30 λεπτά. Φυσικά μπορείς να τσεκάρεις το αν είναι έτοιμο τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα, για να δεις αν θα βγει στεγνή.



Αφού κρυώσει, μπορείς να το βγάλεις σε μια πιατέλα ή δίσκο και να προχωρήσεις στην γκανάζ.



Η διαδικασία για την γκανάζ τώρα, είναι ακόμη πιο εύκολη από ότι περιμένεις, μιας και το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και να την αφήσεις μέχρι να δεις στα πλαϊνά ότι έχει αρχίσει να βράζει. Μόλις σβήσεις το μάτι, θα πρέπει να ρίξεις την σοκολάτα και να την αφήσεις να καθίσει για περίπου 1 λεπτό πριν ξεκινήσεις να την ανακατεύεις.



Τέλος, για την διακόσμηση του γλυκού σου, άπλωσε την γκανάζ επάνω από το κέικ σου κάνοντας ένα όμορφο σχέδιο ή απλώς καλύπτοντας το όλο. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και δεν θα χάσετε. Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας!


Πηγή: www.ediva.gr