Πανεύκολη συνταγή για σουφλέ πορτοκάλι



Είναι και κάτι μέρες που θέλεις οπωσδήποτε κάτι γλυκό, αλλά επειδή δεν έχεις καμία διάθεση να περάσεις όλη τη μέρα κλεισμένη μέσα στην κουζίνα σου, ψάχνεις μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που θα ικανοποιήσει τόσο το δικό σου ουρανίσκο όσο και των παιδιών ή του συντρόφου σου.


Αν είσαι και εσύ από αυτούς που δε θέλουν μόνο σοκολατένια γλυκά, τότε σου έχουμε την καλύτερη και πιο ελαφριά πρόταση. Ακολούθησε τα βήματα που θα βρεις στη συνέχεια και φτιάξε ένα πεντανόστιμο σουφλέ πορτοκάλι.

 


Πώς να φτιάξεις σουφλέ πορτοκάλι με λίγα υλικά!



Τα υλικά, όπως θα διαπιστώσεις και μόνη σου, είναι λίγα και οικονομικά, οπότε μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα το αποφασίσεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή, αρκεί να έχεις προμηθευτεί πορτοκάλια. Όσο πιο μεγάλα είναι τα πορτοκάλια τόσο περισσότερο γλυκό θα ευχαριστηθείς, μιας και στην ουσία φτιάχνεις ατομικές μερίδες.


Τα υλικά μας είναι για δύο μερίδες, οπότε σε περίπτωση που θέλεις περισσότερες, φρόντισε να τα αυξήσεις όπως αναλογούν.

 


Τι υλικά θα χρειαστείς για το σουφλέ:


  • 2 πορτοκάλια
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας Curacao πορτοκάλι (ή οποιοδήποτε ποτό-λικέρ με πορτοκάλι)
  • 2 κρόκους
  • 2 ασπράδια
  • 2 1/2 ζάχαρη


Εκτέλεση γλυκού:


Ξεκίνα κόβοντας το πάνω μέρος των πορτοκαλιών και με ένα κουτάλι αφαίρεσε όλο το πορτοκάλι από μέσα, ώστε να σου μείνει μόνο η φλούδα σαν κούπα. Βάλε το εσωτερικό του πορτοκαλιού στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Μόλις το βγάλεις από το φούρνο, σούρωσέ το ώστε να πάρεις μόνο το χυμό τους.



Τώρα σε ένα κατσαρολάκι βάλε τους κρόκους των αυγών, τα 10 γραμμάρια ζάχαρης και κοσκίνισε από πάνω το αλεύρι κοσκινισμένο. Βάλε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά για να μη σου κολλήσει. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σου.


Έπειτα, σβήσε το μάτι και πρόσθεσε το Curacao σταδιακά ανακατεύοντας.


Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνεις τη μαρέγκα, χτυπώντας τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφρός. Πρόσθεσε τα 30 γραμμάρια ζάχαρης σιγά-σιγά και συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι να γίνει πιο συμπαγής η μαρέγκα σου.



Μόλις τελειώσεις βάλε με αργές κινήσεις τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Αυτό που μένει τώρα είναι να βάλεις το μείγμα σου μέσα στις φλούδες από το πορτοκάλι και να τα βάλεις σε ένα πυρέξ και μέσα σε ταψάκι και στο φούρνο.



Ρίξε ζεστό νερό στο ταψί και τοποθέτησε το πυρέξ με τα σουφλέ στο κέντρο του ταψιού. Άφησε τα να ψηθούν για 20 λεπτά στους 200 και στο τέλος πασπάλισέ τα με άχνη ζάχαρη. Επίσης, μπορείς να τα γαρνίρεις και με δυόσμο.


Πηγή:
www.ediva.gr