Πώς θα στηρίξετε τη σύντροφο τη μέρα του τοκετού

Ήρθε η μεγάλη μέρα που η σύντροφός σας θα γεννήσει και επιβάλλεται να της μεταδώσετε δύναμη και θετική ενέργεια. Πάμε να δούμε ορισμένους τρόπους να το πραγματοποιήσετε:

  • Πριν φύγετε από το σπίτι για το μαιευτήριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα όσα θα χρειαστείτε. Να έχετε στο μυαλό σας ότι ενδέχεται να παραμείνετε εκεί για αρκετές ώρες, άρα φροντίστε να μη σας λείψει κάτι.

  • Όσο άγχος ή φόβο να νιώθετε, μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να το αντιληφθεί η γυναίκα σας. Σκοπός είναι να την ηρεμήσετε με την παρουσία σας και όχι να της μεταφέρετε πρόσθετη πίεση.

  • Μοιράστε της χαμόγελα απλόχερα και κάντε τη να νιώσει όμορφα με πράγματα που ξέρετε ότι της αρέσουν. Έτσι, οι πόνοι από τις συσπάσεις θα «μαλακώσουν» έστω και προσωρινά.

  • Ακόμα κι αν δεν είσαστε «τέρας» ψυχραιμίας, συνειδητοποιήστε ότι βιώνετε ένα μοναδικό γεγονός, την απόλυτη ευτυχία και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Η στιγμή που περνάτε στο πλευρό της συντρόφου σας μέχρι να φέρει στον κόσμο το παιδάκι σας είναι απλά ιερή!

  • Αν νιώσετε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του τοκετού, απλά απομακρυνθείτε έγκαιρα και ήσυχα από το χώρο και να επιστρέψετε μόνο αν είσαστε βέβαιος ότι μπορείτε να διαχειριστείτε την κρισιμότητα των στιγμών.