Αντιμετώπισε τα σπυράκια με φυσικούς τρόπους

Ξυπνάς το πρωί, κοιτιέσαι στον καθρέφτη και τι να δεις; Ένα ύπουλο σπυράκι έκανε την εμφάνισή του, χαλώντας την υπέροχη επιδερμίδα σου.

Φυσικά η πρώτη λύση που σκέφτεσαι είναι να το καλύψεις με μακιγιάζ, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι αυτό θα καθυστερήσει την εξαφάνισή του από το πρόσωπό σου!

Απομάκρυνε τα ενοχλητικά κόκκινα στίγματα, γρήγορα, με υλικά που θα βρεις στην κουζίνα σου. Γιατί οι πρώτες βοήθειες, δεν χρειάζονται πάντα φαρμακευτικά προϊόντα, για τέτοια απλά περιστατικά.

Τα σπιτικά αυτά μυστικά είναι αποτελεσματικά, αλλά χρειάζονται προσοχή. Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, μείωσε το χρόνο αναμονής του υλικού πάνω στην προβληματική περιοχή. Και έχοντας πει αυτά, πάμε να ξεκινήσουμε! 

Παρακάτω, θα βρεις διαλύματα και scrub για προβληματικό δέρμα. Μην χρησιμοποιήσεις τα σκευάσματα πάνω από 2 φορές μέσα στη διάρκεια μίας εβδομάδας.

Για να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις κάποιου είδους αλλεργία, εφάρμοσε το προϊόν πίσω από το αυτί σου για 15 λεπτά, όπως θα έκανες και με μία βαφή μαλλιών.

Ασπράδι αυγού

Μπορεί να μη μυρίζει και ιδανικά, αλλά η ιδιότητά του είναι να στεγνώνει την επιδερμίδα. Όταν απομακρύνεις τη λιπαρότητα, πέρα από το γεγονός ότι ξηραίνεις το σπυράκι, άρα φεύγει πιο εύκολα, μειώνεις και τις πιθανότητες επανεμφάνισης.

Μαγειρική σόδα

Προσφέρει βαθύ καθαρισμό πόρων και τους μικραίνει σε μέγεθος, αν έχουν διασταλεί. Φτιάξε μια μάσκα προσώπου κατά της ακμής διαλύοντας μια κουταλιά της σούπας σόδα σε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Τη συγκεκριμένη πάστα σόδας, μην την εφαρμόσεις πάνω από 1 φορά την εβδομάδα.

Βρώμη

Για ένα εξαιρετικό καθαρισμό προσώπου που απομακρύνει τα κόκκινα στίγματα, πολύ γρήγορα είναι η βιολογική λευκή βρώμη. Σε αναζωογονεί, σε δροσίζει και διώχνεις σταδιακά τα σπυράκια. Συνήθως σε 2-3 ήμερες το πολύ, θα δεις φανταστικά αποτελέσματα.

Σκόρδο

Εκτός από το κριθαράκι, το τριμμένο σκόρδο είναι το πιο δυνατό όπλο. Τοποθέτησε τα τρίμματα, για 10 λεπτά, πάνω σε μεγάλα ή μικρά σπυράκια, για να τα εξαφανίσεις.

Πηγή: www.ediva.gr