Οι άντρες παχαίνουν όταν γίνονται μπαμπάδες

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα κιλά που παίρνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και για το γεγονός ότι οι πολλές μανούλες δεν καταφέρνουν να επιστρέψουν στο αρχικό τους βάρος μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Μια έρευνα όμως, που δημοσιεύτηκε στο "American Journal of Men’s Health", αποδεικνύει ότι και οι άντρες παχαίνουν όταν γίνονται μπαμπάδες, ανεξάρτητα μάλιστα από το αν μένουν μαζί με το παιδί τους ή όχι.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 10.253 άντρες από 18 έως 30 ετών περίπου, στους οποίους μετρήθηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) τέσσερις φορές.

Όπως έδειξαν οι μετρήσεις, οι άντρες που έγιναν μπαμπάδες και ζούσαν μαζί με τα παιδιά τους πήραν περίπου 2 κιλά, οι άντρες που έγιναν μπαμπάδες, αλλά δεν έμεναν μαζί με τα παιδιά τους πήραν 1,5 κιλό, ενώ οι άντρες που δεν απέκτησαν παιδιά έχασαν σχεδόν μισό κιλό!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πατρότητα επηρεάζει σημαντικά τους άντρες, αφού πλέον αποκτούν νέες υποχρεώσεις και ευθύνες, με αποτέλεσμα να παραμελούν τον εαυτό τους, να μην τρέφονται υγιεινά και να μη γυμνάζονται.

Επίσης, οι περισσότεροι μπαμπάδες παραδέχτηκαν ότι συνηθίζουν να τρώνε το φαγητό που αφήνουν τα παιδιά τους στο πιάτο τους!